Marja

Den långa resan.

Jag skulle till Panduro…

Jag hittade glasögonen. De låg i högen med tidningar som skulle kastas i återvinningen. En ingivelse gjorde att jag rotade igenom papperskassen som stod vid dörren. Nu är mina läsglasögon borta… Jag som är så ordentlig och försöker lägga mina glasögon på bestämda platser.

Jag har tankarna på annat håll och är nedstämd. Ledsen, sårad, ohågsam… Innerst inne känner jag styrkan, men skalet är skört. Jag sov dåligt och bestämde mig för att åka till det nya shoppingcentret Avion och utforska Panduros affär. En lagom ansträngande aktivitet för dimhjärnan.
Jag hamnade på IKEA. Jag behövde små ugnsformar och så skulle jag bestämma vilka stolar jag skulle beställa. Rottingstolen med hög rygg kändes plötsligt för stor och bred i mitt lilla rum. Den lilla varianten kändes bättre. Jag hade tänkt en stor och en liten… hmm… kanske två små i alla fall? Jag velade och velade och har inte bestämt mig än. Fast när jag kom hem, kändes det ändå som att den stora skulle se fin ut under hörnfönstret. Sen hittade jag en fin rullvagn som skulle passa bra i hallen. Så småningom ska jag göra en beställning på nätet så får jag allt hemkört.

Jag åt ugnsbakad lax igen och melonsallad i efterrätt och när jag sen hade traskat genom resten av varuhuset, var jag så trött att jag inte orkade gå till Panduro. Typiskt!

Det hade snöat i natt och blötsnön låg vackert vit på marken och träden. Vägarna var moddiga men genom bussfönstret såg träden och buskarna väldigt vackra ut. Därför gick jag till Vänortsparken mellan bussarna för att njuta av snön och ta några foton. Det var ett bra beslut, för det gav lugn i själen och jag blev lite gladare. Jag älskar de där gamla pilträden.

snoigen

snoigen2

snoigen3

Ha en trevlig onsdagskväll <3

10 kommentarer

  1. Caanita

    Ledsen ,sorgsen och ohågsam, jag kan inte veta vad som orsakar de känslorna, Bryssel +all annan ondska som finns i världen, eller privata bekymmer.
    Oavsett, försök att tänka på att ”det är mörkast före gryningen”, snart blir dagsljuset längre när vi flyttar fram klockan och våren närmar sig.
    Sköt om dig och förök att tänka ljust!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! En kombination av världshändelserna och privata konflikter… Men det kommer att gå över. 🙂

  2. Judy

    Glad to hear you found your glasses. Last week I went to bed with my glasses still on and my husband & I just laughed. What kind of business is Panduro? Like the photos as the willows are so pretty. Have a great evening! Hugs! 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      I’m so happy I found my glasses ’cause they are quite new and very expensive.
      Panduro is a crafts and artist’s shop. They have all kinds of materials for different projects both for children and adults. I usually buy scrapbooking papers, embellishments, glue, paint, pens etc. at this shop. We have one small Panduro shop in the city, but I think this new shop at the big mall is much bigger.
      A stroll in the park was good for me. 🙂 Hugs!

  3. inger

    God morgon..det där med ordentligheten och glasögon känner jag igen 🙂

    Vill ..som följare av din blogg önska dig en rofylld och magisk Påskhelg
    Var rädd om dig

  4. grandmother

    Du får försöka hitta igen den inre styrka som jag vet att du har. Det var bra att gå genom parken, naturen har en bra effekt på oss människor och ger oss perspektiven tillbaka. Retfullt med glasögonen, jag vet hur det är, har minst 10 par liggande här och där (billiga läsglasögon), har lyckats kliva på två av paren de sista tre veckorna, tadaa! Kram och önskar dig en glad påsk!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, lugnet och styrkan finns där och det är väl bara mänskligt att svikta ibland. Att njuta av naturen, om så bara i en park mitt i stan, är onekligen välgörande. 🙂
      Önskar dig med en Glad Påsk! Kram! 🙂

  5. Ditte

    Skönt att glasögonen hittades och ad gäller läsglasögonen kanske du kan prova att vissla på dem.
    Hoppas du visar sig.
    Att vara nedstämd tar på krafterna och stjäl energi. Hoppas du snart ska kämnna dig gladare. Men man måste ju ha sina känslor.
    Trevligt med IKEA och god mat blev det också. Spännande att se ur du gör med stolarna och det är ju svårt att veta innan de är på plats hemma hos dig.
    Trevligt för mig attt få komma med till Vänortsparken och du har tagit så fina foton. Jag kan förstå att du tycker om att gå dit.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det blir en stor och en liten rottingstol. Den lilla ska jag ha i sovrummet och ta fram när jag behöver fler sittplatser. Åker antagligen till Panduro på söndag och då ska jag gå in på IKEA och beställa stolarna också. Om jag nu inte irrar bort mig någon annanstans… 🙂
      En kort tur i parken är mycket värd.
      Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.