Marja

Den långa resan.

Framåt eller bakåt?

Precis hemkommen från ett trevligt påskaftonsfirande. Sill och snaps, potatis, lax, tunnbröd med god ost och framför allt inga sociala medier. Jag tog inte ens upp kameran ur väskan.

Solen sken i dag och snön smälter med rasande fart. Jag ville gå ner till sjön, men låg hopkrupen under täcket med ont i magen, tills det var dags att fara iväg. Mådde sen mycket bättre när jag fick mat, snaps och trevligt sällskap.

I natt flyttar vi klockorna f.r.a.m.å.t en timme. Fattar egentligen inte vitsen med att flytta tiden fram och tillbaka. Sen förstår jag inte heller varför man ska blanda in sina trädgårdsmöbler i resonemanget åt vilket håll man ska flytta tiden. Min minnesramsa är: När sommaren ligger framför mig, flyttar jag fram klockan ; när sommaren ligger bakom mig, flyttar jag klockan bakåt. Utemöblerna står still på balkongen året om, så de får jag ingen hjälp av.

God Natt mina vänner <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Ja, desssa klockar som ska framåt och bakåt. Och inte får dygnet fler timmar bara för det.
  Trädgårdsmöblerna förstår inte jag heller var de kommer in i sammanhanget. Tänker mer som du där. Somaren framför och sedan bakom mig.
  Vilken trevlig påskafton det blev i goda vänners lag och så skönt att inte ta fram vare sig kamera eller annat.
  Stor kram från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Alla har ju inte grillar och trädgårdsmöbler att ta fram, så det är ju en väldigt diskriminerande minnesramsa. 🙁 Skulle vara kul att veta vem som hittade på den. 🙂
   Kramar! 🙂

 2. Judy

  Good to hear you feel better after food and great company. Do you make flatbread? Years ago I clipped a recipe out of a magazine. The husbands Aunt always used whole wheat and white flour but his Mom used just white flour. In Canada our province is the only one to not change the clocks. Like the chant you have and the common one here is spring ahead and fall back. Take Care! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy. You have to have special ovens to make the flatbread we eat, so we buy it in the food market. It is very thin and dry and mostly baked of white or whole wheat flour. Sometimes they use rye or barley, too.
   Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.