Marja

Den långa resan.

Vårvindar friska…

Det blåste friska vårvindar i dag, men trots det lockades jag av en promenad ner till sjön. Fast det tog ett tag innan jag kom iväg. Den sköna känslan efter gårdagens trevligheter satt kvar i kroppen och jag ville ta vara på lugnet och skynda långsamt. Det finns väl inget skönare än att drösa omkring i morgonrocken och göra det som faller en in? Dessutom tycker jag att dagen efter en klockomställning ofta blir lite jetlaggad.

Jag satt uppe vid datorn i natt och satt och stirrade på datorns klocka när den blev 02.00, fast den blev aldrig 02.00, utan i en blinkning blev den 03.00. Oj, oj.

Ute blåste det som sagt, men det var ändå skönt med en promenad. Isen på sjön såg ganska uppluckrad ut, men det var fortfarande några som vågade sig ut på den. I går var mina vänner ute och åkte skidor på skaren.

isen

Jag höll mig på strandkanten och i skogen. Snön smälter i rasande fart och lingontuvorna och blåbärsriset tittar fram.
Var ställde jag nu mina gåstavar?

halkigt

lingonris

blabarsris

Jag plockade lite blåbärsris igen. Det är så härligt att se när det börjar skjuta små blad och få vita blommor.

Sen tvättade jag och hittade ett tjockt lager ludd + djurhår i torktumlarens filter. Om jag hade en hund och tre katter och tvättade deras filtar, skulle jag nog vara noga med att dammsuga filtret och inte lämna så tydliga spår efter mig. Vi har haft lite gnäll från ett par allergiska personer i huset. Det där är ett dilemma i gemensamma tvättstugor. Ska den som är allergisk skydda sig själv och skaffa egen tvättmaskin, eller ska djurägarna ta hänsyn och skaffa egen tvättmaskin? Även om man inte är allergisk, är det inte trevligt när ens svarta kläder blir fulla med grannens ljusa katthår.

Jag undrar om en arg lapp skulle hjälpa. David Bartra har samlat arga lappar och anslag i en bok och där kan man bland annat hitta: ’Den som inte tar bort luddet ska dö!’ eller ’Ta inte med hunden i tvättstugan! Vill inte ha hår i trosan.’ En kombination av de två budskapen skulle kanske bli bra.

Ha en lugn natt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vintern som håller på att övergå i lite vårkänningar hos dig. Fina bilder med kontraster.
  Fint att kunna plocka lite blåbärsris med sig in. Ska nog se om jag också kan hitta lite, bör finnas i Nackareservatet.
  Tvättstugor… Ja, ofta har man olika uppfattningar om städning av dem och av maskinerna.
  Vi har en maskin i lägenheten men tvättar sängkläder och annat ”större” i den gemensamma tvättstugan och alltid får vi rensa tumlarna från ludd.
  Tror på idén med att sätta upp en roligare skylt om detta i tvättstugan för med tanke på allergiker är det ju viktigt med rengöringen.
  Intressant att se hur du tänker vidare….
  Och om det blir bättre ordning.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har plockat in blåbärsris hela vintern och satt i en burk med vatten. Efter 3-4 veckor har det blommat ut och då kastar jag det och plockar in nytt. Man blir så glad när det spirar.
   Jag ska nog skriva en ’snäll’ lapp och påminna om borttagning av luddet. Vi har regler som sitter i ögonhöjd på insidan av dörren, så man ska se när man går ut… kanske ska vi skriva om dem och trycka med STÖRRE stil.
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.