Marja

Den långa resan.

Mata inte fåglarna!

Plötsligt är det väldigt ljust på kvällarna. För två veckor sedan var det fortfarande så mörkt när jag gick till vattengympan att jag inte kunde fotografera änderna i dammen. I kväll var det ljust som på dagen.
Isen är borta och det är öppet vatten för änderna nu.

isfritt

Den här skylten är väl tydlig? Det finns några sådana runt dammen. Trots det matar folk änderna hela tiden och på kanten låg det en massa halvsolkigt bröd.

tydlig

Varför vill man inte att folk matar änderna? Jo, maten lockar till sig de fräcka måsarna. Ett år tog måsarna över hela dammen och man var tvungen att flytta änderna när de skulle ha ungar. I fjol stod jag med andan i halsen och vaktade en liten unge som hade kommit bort från sin flock och som simmade omkring medan måsarna kretsade över den. Så därför säger jag till när någon kommer med en brödpåse och tänker mata änderna. De behöver ingen extra mat, de är så feta och fina.

I kväll hade vi en ny vikarie på vattengympan. En sjukgymnast som vanligtvis arbetar på reumaten, som ligger vägg i vägg med bassängen. Han hade fått hoppa in i sista minuten och körde sitt eget program, som var lite mjukare än vi är vana vid, men skönt. Och så denna underbara låt.

God natt mina vänner <3

 

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så långt våren nu hunnit hos dig på ett par dagar. Skönt!
    Ja, detta med att folk inte förstår att änderna inte ska matas. lIkadant är det i Stockholm runt om en del gamla har dille på att mata fåglarna och änderna. Men måsarna är ett stort sanitärt problem Stockholm och när småfåglarna matas, t.ex. i Bryggartäppan så kommer råttorna på rad.
    Undra varför detta med matning ska vara så svårt att förstå att det inte är ok.
    Låter skönt med vattengympa och extra trevligt att gympa till bar musik.
    Soliga hälsningar från Stockholm.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är fantastiskt att det blir ljust så fort nu. 🙂 Folk tycker att det är ’synd’ om fåglarna och därför måste de mata dem. Sen är det ju roligt för barnen…
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

  2. Judy

    Sure is nice that the days are longer. Good to see the ducks return. People seemed to be unaware that they can manage to find their own food. The water gymnastics is good even if the pace is slower at times. Happy April 1st. and hope this month is full of happiness and great health! 🙂 Enjoy your weekend! 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! It’s so nice when the light returns. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.