Marja

Den långa resan.

Södra handelsområdet.

anderna

Jag glömde kameran hemma i dag, så jag får bjuda på en bild på änderna från i torsdags kväll. Uppe i vänstra hörnet står en kvinna (utanför bild) och kastar ut brödbitar som alla simmar till. Det finns en annan olägenhet till följd av att man matar änderna… de blir för tama och kommer upp på land och springer mot dig, i synnerhet om du har en plastkasse i handen. Det är ju trevligt, för de är inte aggressiva, men sen lägger de sig på cykelvägen i vägen för cyklisterna. I synnerhet på vintern, då det är mörkt uppe på bron, är det risk för att de blir överkörda. Huu, jag skulle inte vilja köra på en and. Jag har sett cyklisterna stanna och svära inåt i skägget och sedan hoppcykla vidare.

I dag åkte jag ut till det nya shoppingcentret Avion och gick i.n.t.e in på IKEA, utan styrde kosan till Panduro. Fast det var inte så enkelt att hitta. Jag såg inga orienteringsskyltar, utan tog rulltrappan upp och förstod sedan att jag skulle leta reda på en datorskärm och klicka mig fram. En liten 9-årig kille fick lotsa både mig och sin mamma på touch-skärmen.

Avion är väl som vilket annat shoppingcentrum som helst. En våning med mode… kläder och skor och man går runt, runt i en luftig galleria. På bottenvåningen finns Willy:s, apotek, teknik, heminredning, skönhet m.m. I mitten finns sittplatser där man kan inta kaffe, glass eller snacks.

Jag hittade Panduro och den affären var inte större än den inne i centrum. Sen gick jag till TGM (Tiger) för jag är barnsligt förtjust i krams. I Finland köpte jag bl.a. fina små anteckningsböcker gjorda av returpapper. I dag hittade jag inget speciellt.
Sen flanerade jag runt på måfå och letade efter ett ställe som sålde vanlig glass, inte frusen youghurt.och stack mig in på Ecco skoaffär. Där stod ett par skor och väntade på mig. Jag behöver ett par lättare vårskor och de hade ’öppningserbjudande’ på en modell som jag redan har ett par vita av. Jag älskar de vita, som jag har haft i två somrar, så varför skulle jag inte köpa ett par likadana svarta för nästan halva priset? Man ska inte överge ett vinnande koncept och jag kände mig mer än nöjd efter den affären.

I morgon är det pyssel hela dagen igen. Jag ska göra färdigt kortet jag började på sist, kanske göra ett till födelsedagskort och sen tänkte jag måla. Jag är så sugen på att måla nu för tiden och skall vara med i två utmaningar på Instagram. Den ena är att måla en enkel liten akvarell varje dag i april. Man får ett ord till inspiration, ex. en färg, en form, eller en teknik, inget avancerat alltså och så lägger man ut sina alster på en samlingssida, #foxandwatercolour. Jag kommer säkert att lägga ut något här också.
Den andra utmaningen är att skapa 10 enkla kort under april månad, som man sedan ska skicka till 10 olika personer i Sverige eller utomlands. I gengäld får man 10 kort från 10 andra personer. Kvinnan som samordnar deltagarna finns på www.ihanna.nu. Gå in och läs om du är intresserad. På Instagram heter hon @iHanna och flödet där man kan se allas alster är #diypostcardswap.

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Det nya shoppingcentrat verkar väldigt trevligt och med många butiker. Bra att ha mycket samlat på ett ställe.
    Vilken tur du hade med Eccobutiken. Mina eccoskor är helt slut efter tre års flitigt användande och har nu fått lämna in så jag letar nya och jag letar extraerbjudande för de är bra men dyra.
    Grattis till ditt kap.
    Vad trevligt att du antagit utmaningar om att måla. Och givetvis ska jag titta på INstagram och kanske kommer det något här på bloggen också.
    Förstår att du idag varit på pysseldag och säkert har du haft trevligt.
    Önskar dig en trevlig kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag hade tur med skorna. 🙂 Pysseldagen har varit väldigt trevlig. Jag gjorde färdigt ett födelsedagskort till Ronja, men kan inte visa det innan hon fått det. Hon är ganska ofta inne på min Instagram nu för tiden. Inte så ofta på bloggen, men för säkerhets skull får ni vänta. 🙂
      Ha en trevlig vecka! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.