Marja

Den långa resan.

Stressad och besviken

Jag är stressad. Om två dagar har jag inget internet i den här datorn. WiFi fungerar inte i den och jag har sagt upp det mobila bredbandet. Jag har förstås surfplattan och min lilla laptop, men jag måste föra över dokument och bilder… Och så måste jag köpa en ny dator, vilket stressar mig mest…jag gillar inte att köpa teknik…

Jetpak kom med mina stolar i dag. Det var ju inget att skruva ihop, men när jag tog skyddpappen av den stora stolen, såg jag att den hade skavmärken på flera ställen där den svarta färgen hade skavts bort. De stod staplade i lagret och jag försökte titta efter att den jag tog inte var skavd, så jag vet inte om det hänt i transporten. Så här ser det värsta ut.

mina bilder 001

Jag blev såå besviken och gick förstås direkt in på hemsidan och gjorde en reklamation. Jag antar att det tar några dagar innan jag får svar från Älmhult. Allting ska ju ske centralt.
I morgon ska jag prata med Ikea Umeå, jag tänkte fara dit igen och lämna tillbaka en sittkudde jag köpte till stolen. Den var alldeles för bullig, så jag har en annan lösning. Dessutom köpte jag en grå filt, som jag vill byta till naturfärgad. Just nu känns det som att jag inte orkar bråka, utan kan likaväl måla över skavet med svart hobbyfärg, men kände att jag måste reklamera för principens skull.

För övrigt är stolen fin. Med ett överkast och ett par kuddar blir det en skön lässtol där i fönsterhörnan. Jag har en gammal fotpall, men skulle gärna vilja ha en mjuk puff i stället. Det ena ger det andra.

Akvarellutmaningen i dag var blå och jag målade hav, himmel och en ö med två palmer. Det blev inte alls bra, så jag tänker inte visa det.

Ha en lugn onsdagsnatt <3  

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag kan verkligen förstå dig. Men behöver du en ny dator om du har din laptop, padda och tlefon?
    Till paddan kan du ju köpa ett tanhentbord om du tycker det är enklare att skriva med ett sådant. (Jag tycker ju det…)
    Jag använder aldrig vår stationära dator, men B gör det och jag larar mig med min lilla Mac. Foton och dokument har jag också på en separat hårddisk och det fungerra och även i ”molntjänsten”.
    Kanske löser det sig för i paddan och din laptop kan du ju använda internet. Men du skall ju få över dte du har till dem förstås.
    Trist med skadade stolar. Kansk ekan du erbjudas ersättning om du själv målar den eller så får de komma med en ny och ta med den gamla.
    Puh! Jag förstår dig till fullo. Ibland blir det bara för mycket.
    Skickar styrkekramar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har ingen stationär dator, utan det är en ny normalstor laptop jag behöver. Den lilla laptopen är en reselaptop och den kan jag ju använda, men jag tycker den är för liten att jobba med. Jag måste kunna skriva och spara dokument, skriva ut dem och spara,redigera och skriva ut bilder.
      Det har löst sig med stolen, jag får en ny nästa torsdag. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.