Marja

Den långa resan.

Titthålsetikett?

I dag for jag till Anders och klippte mig. Det var faktiskt länge sedan. För ovanlighetens skull blev vi lite osams, vi diskuterade … grälade inte, men jag höjde rösten en aning.
Mitt i klippningen ringde ett automatinspelat telefonmeddelande från Ikea för att meddela när de kommer på torsdag och för att kontrollera att jag är jag och att jag bor där jag bor. Jag var tvungen att ta samtalet, för man kan ju inte be en robot att ringa senare och Anders klippte och klippte på den sidan där jag inte höll telefonen…

I går ringde två kvinnor med en bibel i handen på dörren och ville prata med mig. Jag sa att jag inte var intresserad och kände mig faktiskt lite irriterad över att de tog sig friheten att bara komma och anta att jag hade tid att prata med dem. Lite som att tränga sig på hos främmande människor. Just därför brukar jag alltid säga direkt att jag inte är intresserad, men ibland brukar de fortsätta prata och då brukar jag upprepa det jag sagt och sen säga att jag nu tänker stänga dörren.
Jag började fundera på det där lilla titthålet i dörren. Jag brukar inte titta i det, för det syns att man tittar och då är det ju pinsamt att först titta och sedan stå där och inte öppna dörren. Om någon ringer på väldigt sent, brukar jag titta, men annars använder jag bara titthålet till att spionera på mina grannar. Det är ju inte mycket man ser och inget intressant, men ibland kan det vara spännande, som när tre poliser sprang upp och ner i trapporna i somras i jakt på en av mina grannar. Han var inte hemma och jag vet inte varför de ville komma in till honom.
När jag själv ringer på hos någon som har titthål, brukar jag stå och vinka glatt… Vad har ni för titthålsetikett?

Dagens akvarellutmaning var maskering, alltså att man täcker över vissa partier med maskeringsvätska eller maskeringstejp för att man vill att pappret ska lysa igenom. Maskeringsvätskan torkar och kan sen gnuggas bort. Jag brukar också gnugga med stearinljus om jag vill ha vita partier, för färgen tar inte på stearinet.
Jag valde att måla något vi tränat på akvarellkursen, vita björkstammar. Då passar maskeringstejp bäst, för när man tar bort dem kan man måla på de vita stammarna.

maskering

I morgon ska jag gå på trädgårdsmässan på Nolia. I fjol köpte jag ju så fina kryddor där, som jag hade på balkongen hela sommaren.

Ha en trevlig fredagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Bra att IKEA levererar det du ska ha och att du nu vet när. Men kanske blev håret extra kort på anra sidan…
    Här kommer det inte några och ringer på för det är kod till porten, men jag har varit med om det i andra boenden och där jag inte haft titthål. Men jag har sagt att jag tillhör en ”officersfamilj” och då försvinner de illa kvickt. Jag tycker inte det är ok att ringa på hos folk i dessa ärenden.
    Här har vi titthål och jag brukar titta i det om jag inte väntar besök, vad folk tänker om det bryr jagmig inte om. Oftast öppnar jag när jag tittat.
    Så bra du lyckades med maskeringsuppgiften! Jag är så fascinerad av att det finns så många olika tekniker för att få till det. Kul att du berättar.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag blev ju rädd att håret skulle bli alldeles för kort på ena sidan, så till slut sa jag till…☺
      Så skönt att ha kod på porten, då får man ju vara i fred.
      Ha en skön helg! Kram!

  2. Comsi Comsa

    Ha ha ha, så jag skrattade medan jag läste, vilken härlig humor du verkar ha. :D))

    Jag använder mitt titthål när det ringer på men jag
    öppnar ALDRIG och struntar i om de ser mig. :D)))

    Stor kram ♥

  3. Sandra från Finland

    Där jag bor nu får jag sällan oväntat besök, men jag brukar alltid kika i titthålet för att vara på den säkra sidan. Området jag bor i är lite oroligt emellanåt och det har varit rätt stökigt i trapphuset, och med tunna dörrar och inga säkerhetslås (och faktiskt – som ung, svenskatalande kvinna) så vill jag inte utsätta mig för onödiga risker, även om det är lite tråkigt att känna att misstänksam är mitt utgångsläge.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det finns ju en orsak till att titthålet finns där, så jag tycker inte att du behöver känna dig misstänksam. Jag ska nog bättra mig och börja titta, för då är jag ju förberedd på vem jag öppnar dörren för.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.