Marja

Den långa resan.

Dagens bilder… små men färgranna

regnbagen

Mina bilder är mycket mindre än vanligt just nu. Jag bloggar från den lilla reselaptopen och den synkroniserar dåligt med WordPress. Antingen blir bilderna väldigt stora eller små som nu. Men det får vara så nu tills jag hittar en ny dator.

De regnbågsfärgade rosorna var till salu på trädgårdsmässan. Jag tyckte de såg konstgjorda ut, men de kändes äkta. Hur får man till den färgen?

Balkongen med den svarta rottingstolen vann balkongtävlingen. Formskaparna, en liten trädgårdsbutik i Hörnefors hade inrett den. Jag röstade ju på den, men hade ingen tur i utlottningen av priserna. Hade jag vunnit en trädgårdsbok, hade min kompis blivit glad, för hon hade fått den.

I dag har jag varit så där förlamande trött. Jag var tvungen att gå in och kolla pollensituationen, men björken har inte börjat än och alpollen håller på att avta.
Jag hade ett möte utomhus om projektet, som btw är två cykelskjul, och blev lite frusen. Jag hade bett vår ordförande komma också och vi stod och pratade en stund efteråt i den råkalla luften. Trots förseningen ser det ut som att vi får cykelskjul till vintern, tack vare all hjälp vi får från HSB med markberedning, plattor, bygglov m.m. Jag är då himla nöjd och tacksam.

Frusen och trött somnade jag på soffan efter maten och har sen haft svårt att vakna riktigt ordentligt. I halvvaket tillstånd kom ett par dikter till mig, båda med samma tema: När man vet att tiden är utmätt. Två olika händelser jag varit med om.och av någon anledning tänkt mycket på de senaste dagarna.

Dagens akvarellutmaning var sångtext. Jag har ingen kalligrafipensel, så jag tog en kalligrafipenna och skrev så fint jag kunde. Jag valde samma citat av David Bowie som jag skrivit här på bloggen.

”I, I will be King and you, you will be my Queen…”

songlyrics

Jag måste skaffa mig en pensel och träna skriva med akvarellfärg eller bläck. Jag har kvar stålpennorna som jag skrev med på kalligrafikursen, men de fungerar inte på akvarellpapper.

Ha en lugn tisdagsnatt<3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Grattis till att den balkong du röstade på vann och jag tyckte den såg fin ut dör med den svarta korgstolen.
    Blommorna ser specialla ut och jag tyckte de såg ut att vara konstgjorda. Men de har färgat dem uppenbarligen. Vackra var de och piggade upp.
    Vad roligt att cykelförvaringen kan byggas. Underlättar ju mycket.
    Trist att du inte känner dig bra, men kanske är det pollen som är boven.
    Lurigt med dessa dikter som bara kom till dig…Ville de säga dig något månne?
    Din akvarellutmaning var fin som vanligt och D.B. tycker jag om.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Dikterna handlar om sorg och saknad och det är ju känslor som kommer över en ibland. Jag hittade utkast till dem i den här lilla datorn som jag inte använt på länge och det triggade i gång ett behov att färdigställa dem.
      Jag förstår inte varför jag var så trött… i dag är jag pigg igen. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.