Marja

Den långa resan.

Purple rain…

Det blev ingen vattengympa i dag. Tyvärr. Ända sedan jag trillade på ändan och slog i utsidan av vaden i den där träkanten, har jag haft ont. Jag tycker inte att jag har sett något blåmärke, men någon slags blödning har det varit, för nu har det sjunkit ner på utsidan av foten, som är blå och fotleden är svullen, röd och varm. Verkar vara en inflammation i leden och jag får  obehagliga flashbacks till rosfebern, så bäst att inte belasta alltför mycket.

I dag fick jag äntligen min rottingstol utbytt. Jag var tvungen att stiga upp tidigt, för de skulle komma strax efter åtta. Chauffören sa att han hade hört att de har så bråttom på fabrikerna att de emballerar möblerna innan färgen hunnit torka och då blir det sådana skador. Det gick ju smidigt att reklamera och ganska fort att få en ny stol. Vad jag har lärt mig på sistone, både när det blev fel i diktantologin och nu med stolen, är att man ska reklamera direkt och inte gå omkring och gräma sig. Vad gällde stolen så skickade jag in fyra foton också på skadorna.

På eftermiddagen blev jag då intervjuad per telefon angående mitt bloggande. 45 minuter pratade jag och jag tyckte det gick bra. Fast det är ju alltid så att man sitter efteråt och funderar vad det var man egentligen sa.

Mot kvällen blev det så fint ute att jag var bara tvungen att halta ner till sjön för att se om isen släppt sitt tag. Det var isfritt på kanterna och vattnet rörde sig otåligt i väntan på befrielsen. Hur gammal man än blir, så är känslan att se öppet vatten på våren alltid som första gången.

badstranden2

badstranden

Ett andpar hade förirrat sig upp på stranden till en vattenpöl, där det tydligen fanns mat. Jag tror att de häckar nu.

andpar

Dagens akvarellutmaning var lila, alltså purple, och jag tänkte direkt på ’Purple rain’. Jag gjorde färdigt målningen i går kväll, la ut den på instagram i morse och nu hörde jag att Prince gått bort. Den lila färgen är till dig, Prince. Vila i frid!

purple

Mönstret på nederdelen har jag fått genom att lägga plastfolie på den våta färgen och fösa runt den lite.

Ha en lugn torsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Hej, jag skulle gärna lyssna till din intervju, kommer den på radion?
    Så fina akvareller du gör, gillade speciellt den gula klänningen!
    När jag skilde mig köpte jag nästan alla mina få möbler på ortens loppis, hemkörning ingick i priset…
    Gillar återbruk, o det passar min plånbok bra
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, den här intervjun ingår i en forskning kring äldre och internet/sociala medier som universitetet gör. I mitt fall är de bara intresserade av bloggen.
      Återbruk är definitivt bäst. Om jag hade något ställe att renovera och måla loppismöbler, skulle jag nog köpa mer sådana. Nu har det blivit mycket Ikea, dels för att deras möbler är strama och raka och dels för att de är billiga. Passar min stil.
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Du har så rätt i att man genast ska reklamera om det är något som är fel men jag har förr skjutit upp detta men har bättrat mig. Bra att leveransen kom så snabbt. Trist med foten men säkert bra att vila den. Fint att du gick ut så vi fick ta del av dina vackra foton vid sjön väldigt fina! Kul att du kände att intervjun gick bra. Vilket sammanträffande med din fina målning . Jag tänkte igår när jag hörde att Prince avlidit genast på låten Purple Rain. Kram och trevlig fredag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag blir ju ofta så upprörd att jag måste reklamera direkt, så jag gjorde det ju mitt i natten på hemsidan och bifogade fyra foton. Sen kunde jag sova lugnt. 🙂
      Jag hade lagt ner mer jobb på det lila regnet om jag hade vetat… men det kändes bra i alla fall.
      Ha en fin helg! Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Hade jag vetat hade jag lagt ner lite mer arbete på regnet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.