Marja

Den långa resan.

Ingen respekt

IMG_20160511_222651

Jag trodde att jag hade missat körsbärsblomningen, men såg detta på min promenad på Söder idag. Så vackert!

Vädret var lite kyligare i dag, men det var så härligt att flanera häromkring och njuta av grönskan och alla blommande träd. Jag gick till Katarina kyrka där Häggen stod i full blom och de mäktiga Kastanjeträden snart blommar.

IMG_20160511_222619

På stora anslag kunde man läsa att det var förbjudet att ha picknick eller sitta och äta lunch på gräsmattorna på kyrkogården. Trots det satt en massa ungdomar och åt medhavd lunch på trappan till ingången till kyrkan och andra låg och solade halvnakna på gräset närmast framför kyrkan.Så började kyrkklockorna ringa, kyrdörrarna slogs upp och ett sällskap med en som bar en urna med aska började gå nerför trapporna. Det tog ett tag innan de som satt och åt i trappan fattade att det kanske inte var så lämpligt att sitta där. Inte förrän en gammal dam som behövde hålla sig i trappräcket började gå nerför, fattade de sista att de kanske satt i vägen. Märkligt beteende!

Jag växlade några ord med en äldre dam, som också stod och såg på och var väldigt upprörd över ungdomarnas respektlöshet.

På kvällen for jag med Johanna en sväng till hennes arbetsplats.  Det var oerhört intressant… Jag ska kolla med henne hur mycket jag kan berätta.

I morgon blir det 80-årskalas. Johannas svärmor fyller och har öppet hus. Jag har anmält mig som frivillig kökshjälp.

Det går lite knaggligt att skriva på surfplattan och jag har ingen koll på hur bilderna blir, men jag får väl bjuda på en bildbomb när jag kommer hem.

God natt mina vänner <3

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Jag håller helt me dig! Detta med att folk solar, har picknick på kyrkogårdarna runt om i Stockholm är så respektlöst. Undrar om tankeförmågan helt trubbats av.
  Vet att det skrivits mycket om detta i södertidningarna, men svårt att lomma itll rätta med problemet.
  Och det du beskriver om att sitta på kyrktrappan när en avliden persons kvarlevor bärs ut är riktigt illa.
  Undrar hur folk tänker.
  Spännande och intressant att var med Johanna på jobbet. Får se om du kan berätta något.
  Önskar dig ett trevligt firande.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag blev jätteförvånad när jag såg folk ligga halvnakna framför kyrkan. Och incidenten i trappan var bara för mycket.
   Johanna jobbar på ett skyddat boende, så det ska jag nog inte skriva något om på bloggen. Vi kan prata om det när vi ses.
   Kram!

 2. Tove Olberg

  Ja, Marja, när det står en skylt att det är inte tillåtet ska det följas tycker jag.
  Men jag fick lite andra tankar också …
  Intressant. Kyrkogården är en viloplats där vi ska gå i lugn o ro. På en kyrkogård i Värmland träffade jag en man som dagligen gick till sin frus grav, hade gjort så i nästan 20 år- Han hade kaffe med sig och en smörgås eftersom han hade lång väg. Han bjöd mig på en kopp och berättade om deras gemensamma liv. Vilken plats att ta en kopp kaffe med en okänd och få en fin historia med sig hem!
  Ha det fint där du är!
  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det är underbart att sitta på en bänk i skuggan under de stora träden och meditera, läsa en bok eller ta en kopp kaffe. Det stör ingen.
   Fint med mannen som besökte sin frus grav. Det gav säkert en mening med hans dag.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.