Marja

Den långa resan.

Jagärsåförbannatförbannad!

Jag sitter här med hjärtklappning. Jag trycker ner gråten, för det hjälper inte att gråta av ilska. Såg ni Kalla Fakta i kväll? Jag blir mållös över Migrationsverkets människosyn och nonchalans. Att man tvingas tränga ihop en massa människor i boenden kan man kanske förstå efter de stora flyktingströmmarna, men då är det ju synnerligen viktigt att se till att det finns lämplig personal och att de boendes säkerhet tryggas. Det är inte ok att sitta där och drygt säga att det är polisens ansvar, att ett våldtäktsförsök i tvättstugan är en liten incident, att det är sånt man får räkna med när man föser ihop många människor. Det är inte ok att normalisera våld och kränkningar på boenden för att det även finns i samhället. Och det är absolut inte ok att ha en sån rutten kvinnosyn! Arbetar man med människor har man ett ANSVAR, ett ansvar att se över sin egen värdegrund och ett ansvar att hjälpa dem som behöver hjälp. Man får inte utnyttja sin överordnade ställning och sitta på rumpan och påstå att kvinnorna och flickorna ljuger. JAGBLIRSÅFÖRBANNATFÖRBANNAD och jag har hjärtklappning!

haggen

Ögonen svider för jag sprang rakt in i en hägg vars tunga grenar fulla med blommor släpade i marken. De doftade bedövande starkt. Jag hade varit hos Anders och klippt håret och fått hår i ögonen. När jag kom hem började grannen under mig grilla och det rykte upp på min balkong. Jag bad honom gå längre ut på gräsmattan, men då hade jag redan fått ögonen fulla med rök. Skölja, skölja och allergidroppar.

Jag var inne på HSB också. Skulle bara lämna några papper och ett protokoll, men fick prata med vår ekonom, mannen som hjälper mig med mitt projekt och två till  som ska hjälpa mig. Nu kör vi i gång! När jag kom ut på gatan tänkte jag:Vad hände? Och så fick jag förstås ångest över att allt gick så smidigt och för att alla är så snälla. Så många trevliga män som verkar gilla mitt engagemang. Lucky me! Nu är det bara att blunda och hoppa och upprepa mantrat ’Jag kan flyga, jag kan flyga…’

Men först ska jag sova, om jag nu hinner i säng innan solen går upp.

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Jag blev tvungen att titta på Kalla Fakta nu på morgonen efter att ha läst ditt inlägg! Så nu är jag upprörd! //a

 2. Ditte

  Jag har nu också tittat på ”Kalla Fakta” efter att ha läst ditt inlägg. Man kan bara bli förbannad och än mer förbannad. Jag är också väldigt upprörd och hoppas regeringen tar tag i sin myndighet och kanske lämpligt att en minister tar till orda och reder ut det hela. Dessa människor ska inte jobba med det de gör.
  Vad gäller övergrepp mot barn och kvinnor finns aldrig något förmildrande och jag tycker också att de som begår dessa handlingar ska gripas och straffas. Absolut nolltollerand ska gälla. Detta är en rättssäkerhet.
  Trist med röken och din allergiska reaktion men desto mer glädjande med besöket på HSB kontoret. Heja på! Bra jobbat!
  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.