Marja

Den långa resan.

Fortfarande upprörd.

Åh, vad jag önskar att jag kunde vara en sån där sköt-dig-själv-och-skit-i-andra människa eller en övertygad  NIMBY (not in my backyard). Så himla skönt att gå omkring med skygglappar, kliva över den som ligger i vägen och lägga ansvaret på ”någon annan”. Det finns människor som lever så, men någon gång måste väl verkligheten hinna i kapp dem också? Jag trodde att jag skulle bli lite mindre upprörd över saker och ting när jag blev äldre, men så blev det inte.

Jag är fortfarande upprörd efter gårdagens Kalla Fakta. Mest över de där två anställda killarna som satt där och bagatelliserade det som hade hänt och då indirekt försvarade de män som trakasserar kvinnor. Och att sen uttrycka sig på det sättet när de vet att de blir intervjuade för TV är ju så korkat. Var har Migrationsverket grävt fram sin personal?

Min upprördhet blev ju inte bättre av att skåpdörrarna till postfacken stod olåsta igen. När det har hänt tidigare har jag skrivit snälla lappar till brevbäraren och bett honom vara mindre slarvig, men till slut blir måttet rågat och i dag var en sådan dag. Det finns ETT nummer man kan ringa till om man vill komma i kontakt med Post Nord. Jag ringde för något år sedan och blev kopplad runt hela Sverige och jag har skrivit en anmälan på hemsidan som jag aldrig fått något svar på, så jag var inte så optimistisk när jag ringde i dag. Jag förklarade mitt ärende och sa att jag är beredd att göra en polisanmälan som sista utväg, för vi kan inte ha vår post liggande helt öppet nere i foajén.  Kvinnan jag pratade med skulle göra en anmälan och jag sa att jag KRÄVER en återkoppling och lämnade telefonnummer och mail.

Tio minuter senare ringde en snubbe från Umeå.Tydligen ville de inte bli polisanmälda. Jag har en teori om att det kanske är något fel på låset eller skåpdörrarna eftersom detta aldrig händer i det andra huset med ett likadant skåp, så nu ska vi träffas på fredag nere vid vårt skåp och undersöka det. När jag lite senare gick ner med soporna, såg jag att någon varit här och låst skåpet.

Sen har jag suttit och skrivit ett långt och krångligt protokoll på 25 paragrafer från årsstämman, sparade det och tänkte att jag läser igenom i morgon med fräscha ögon och trodde att jag tappat bort det. Sen hittade jag det… puh.

Vädret har varit underbart vackert. När det är så här varmt är det skönt att ha balkongen i NNV så man kan sitta där ute i skuggan. Jag har balkongdörren på vid gavel och sitter vid köksbordet och skriver eller målar och har det skönt och svalt, samtidigt som jag hör fåglarna kvittra och det fläktar i gardinen.

I morgon är det sista vattengympan för terminen och sen är det sommarlov. Jag ska åka till Norrbotten och fira Midsommar som vanligt och sen blir det Stockholm igen i juli. En tripp till Finland i slutet på augusti blir det också.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad gäller kilarna från Migrationsverket hoppas jag att di inte har sina jobb kvar. Jag tänkte också på att en kvinna troligen inte alls skulle uttalat sig på liknande sätt. GRRRR, jag är fortfarande förbannad jag också.
    Trist med era postfack, men lika bar att ta tag i det då du ändå var igång. Man brukar vara effektiv då och det var du ju.
    Trevligt att du kommer till Stockholm i juli och då ska vi väl kunna ses. Hoppas innerligt!
    Låter trevligt med ett besök norrut till din väninna i midsommar och ha Finland kvar till augusti. Bra att sprida ut turerna.
    Vad skönt att sitta i köket och ha balkongdörren öppen då är du liksom inne fast det ändå känns som ute.
    Önskar dig en fin dag.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Men den där kvinnliga chefen som satt i telefonen och sa att misshandeln var fejkad, att den 15-åriga flickan själv eller hennes mamma hade skadat henne?? Hon vet att hon blir intervjuad i TV och är så korkad i sina uttalanden. Blir man så avtrubbad av stress ?
    Jag har varit lite väl effektiv de senaste dagarna…har bl.a. varit på två personer som försökt kasta fel sopor i nedkasten m.m. Jag börjar fundera om det är de ljusa nätterna som gör mig lite galen?

    Ja, jag hoppas att vi ses i juli. Vet inte exakt när jag kommer, beror på när Johanna tar ut sin semester. Kanhända kommer jag två vändor.

    Det sköna sommarvädret fortsätter.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.