Marja

Den långa resan.

Manisk av de ljusa nätterna.

maskrosor

Jag tror jag blir lite manisk av de här ljusa sommarnätterna. Tre morgnar i rad har jag dokumenterat soluppgången på Instagram kl 03.00. Jag hinner inte i säng innan solen stiger upp. Det känns inte som jag behöver sova så mycket heller.

För att få lite ro i själen for jag ner till sjön i dag. Vi fick ännu en varm sommardag och det var många ute på den lilla stranden och på gräsmattan låg inte bara soldyrkare, utan ett andpar, som hade tagit sig upp en bit från vattnet och låg helt utmattade och sov på gräset. Jag höll på att snava över dem där de låg med huvudet gömt under kroppen. Jag kunde gå ganska nära utan att de brydde sig… hanen tittade lite förvirrat upp och la sig sen och putsade fjädrarna.

andpar

DSCN1238

 

Runt trappan växer det både gräs och nässlor och hallonsnåret tar sig.

trappan

Sjön var vacker som vanligt. Här är det södra inloppet.

sjonidag

Så var det vattengympa i kväll. Det var sista gången inför sommaren och vi var inte så många. Jag fick sendrag två gånger och fick gå till kanten och stretcha. Men det var så skönt och nu är jag mycket lugnare och ska försöka hinna i säng innan solen går upp.

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Jag kan sakna dessa ljusa sommarnätter. här tänds vår ytterlampa på gatan nu vid 21.45 och mörkret lägger sig.
    Tack för att du delar med deg av dina ljusa nätter.
    Vilken trevlig tur ner till sjön och fint med änderna som vilade sig.
    Fina bilder från denna vackra tid hemma.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! I går kväll var jag trött efter vattengympan och somnade tidigt, så det blev ingen bild av soluppgången. 🙂 Det är ju något magiskt med de ljusa nätterna.
      Ha en skön helg! Kram!

  2. Judy

    Gorgeous day at your beautiful lake! I like the stairs and wonder what kind of cottage or house it went to. Glad to hear you are calmer. Have a wonderful weekend! 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you Judy! We had some wonderful days with ideal summer weather. The stairs are so nice and they have probably belonged to a small summer cottage.
      Have a nice weekend! Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.