Marja

Den långa resan.

Ny laptop

I dag hade jag bestämt att jag skulle köpa en ny laptop. Jag har skjutit upp det så länge för jag har gruvat mig för det. Jag hatar att välja, att bestämma mig, jag velar och velar och tänker att tänk om jag ångrar mig o.s.v.

Jag for till El-giganten, för jag hade tittat på nätet att de har ett ganska stort urval. Det gick lite trögt, jag fick två alternativ som passade mina behov och min budget. Ingendera attraherade mig. Jag vet att det är maskiner, men jag vill ha en viss känsla för dem. Till slut valde jag den ena och så visade det sig att den var slut på lagret. Säljaren gick för att kolla och jag tänkte att då får jag väl ta den andra, då plötsligt en annan säljare kom farande som räddaren i nöden och visade en vit Toshiba som stod gömd på andra sidan. Jag blev kär direkt. Min allra första laptop var en silverfärgad Toshiba som jag älskade högt. Vilken tur att den jag valde var slut och den här var dessutom nedsatt med några hundra kronor. Sen hade de paketpris på Officeprogram+antivirusprogram och trots att jag spräckte min budget var jag nöjd.

Nu börjar proceduren med att komma i gång. Som vanligt kommer jag väl att titta på kartongen några dagar, sedan ta fram laptopen och titta på den några dagar och sen kommer kanske det ’rätta ögonblicket’ då jag kopplar in den och laddar batteriet och om ett par veckor är jag kanske redo att börja använda den. Det är någon slags ångest som gör att jag måste vänta på det rätta ögonblicket.

I dag var det lite kyligare, men ändå skönt. Jag promenerade från Carlslid och blev tvungen att gå in i en dunge med unga björkar och högt gräs för att njuta av det vackert gröna. Plötsligt hörde jag ett jamande och en fin katt kom springande mot mig som om den kände igen mig. ’Vem är du?’ tänkte jag. Den strök sig mot mina ben och höll mig sällskap, men stannade kvar när jag gick. Ett väldigt speciellt möte.

Jag har målat i dag och nu är jag i kapp igen. En uppgift var paralleller och jag målade några tallar nere vid sjön ur minnet..

parallell

Och en annan uppgift var ’lemony’, citronigt.. Det var lätt, för jag hade citroner hemma.

lemony

 

Ha en lugn söndagsnatt<3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Grattis till din nya lap top! Och vilken tur i oturen!
    Att invänta ”rätt tilfälle” känner jag igen, men ofta vill jag genast börja om jag får hem något nytt. Men inte alltid…
    Vilket fin möte nere vid sjön. Jag tror nog även katten uppskattade det.
    Dina målningar är fina och jag tycker du lyckas så bra med uppgifterna.
    Trevlig söndag!
    Här väntar cykeltur!
    kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Det där är kluvet. Man vill ju komma i gång så fort som möjligt, samtidigt som jag har den där känslan att jag måste invänta den rätta stunden då jag inte är stressad eller har tankarna på annat håll. Det betyder att jag måste röja och städa och allt sånt först. Låter nästan som något slags tvångsbeteende.
    Mötet med katten kändes väldigt speciellt. Det kändes som den kom med en hälsning, en positiv sådan.
    Ha en skön söndag! Vi har ju söndag i morgon med, nationaldagen.
    Kram! 🙂

  3. Paula i pörtet

    Hej, jag sitter och ler stort, om du bara visste! Känner igen mig totalt, jag får också ångest när jag ska till att börja nyttja något jag inhandlat. Min nya trehjuling stod ett tag innan jag tog mod till mig och testade att cykla, jag kan köpa böcker som jag inte öppnar trots att jag längtat, tekniska grejer begär jag direkt hjälp med annars blir det aldrig av att jag kommer igång.
    Undrar hur mycket du fick lägga ut allt inräknat. Min dator sjunger på sista versen, och jag har förstått att det måste bli en laptop när denna tröttnar för gott. Nu har min datadoktor kollat via fjärrstyrning att inget akut föreligger, allt funkar, men hårddisken är liten och gammal så jag förbereder mig på det jag vet måste ske. Därför är alla goda råd välkomna!
    En skön söndag önskar jag dig/kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag känner igen det där med böcker som ligger där och jag längtar att läsa, men hittar aldrig rätt ögonblick att börja. Jag läser mest när jag reser nu för tiden. Men nu tog jag faktiskt mod till mig och sitter nu och skriver på den nya datorn. Det var inte så farligt att koppla in den och det känns så skönt att äntligen ha en ordentlig dator.
      Jag betalade 3990.- för datorn (den var nedsatt med några hundra), sen fick jag köpa Officeprogrammet separat och ett antivirusprogram och så tog jag en trygghetsförsäkring, så hela kalaset gick på 5700.- Jag får lite extra pengar nu, sekreterararvode i föreningen och sammanträdesarvoden så det är de pengarna jag investerar i datorn. 🙂
      Ha en fin nationaldag! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.