Marja

Den långa resan.

Att titta baklänges

”Jag borde ha en backspegel så jag kan titta baklänges”, sa den lille killen till sin mamma när jag försökte kringelkrångla mig förbi honom där han vinglade fram på sin cykel på skogsvägen. Jag funderade ganska länge på det uttrycket och fick en längtan att kunna titta tillbaka i tiden. Okej, man har ett minne av det som varit, men tänk om man kunde titta på vissa scener ur ens liv… precis som de var. Inte på foto eller film, utan som i verkliga livet.

Jag cyklade runt sjön i dag och det blåste ganska friskt. Inte direkt kallt, utan friskt och skönt. Fast lite vimmelkantig kände jag mig efter att vinden rufsat om i håret en god stund… därav kom kanske de lustiga tankarna. Jag tycker man kan se på bilderna att det blåser och de stackars små näckrosorna guppar på vattnet.

detblaser

detblaser3

detblaser2

När jag kom tillbaka till sydsidan av sjön hade vinden mojnat  och skrikmåsarna stod så fint och poserade på stenarna.

starstill2

starstill3

Kolla på de där två som står tätt intill varandra.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken fin cykeltur! Och så skönt att ha natuten så inpå knutarna. Ibland saknar jag det, trots att vi bor med skogspartier och vatten nära. Men tyst är det aldrig här.
    Jättefina bilder som verkligen tar mig med runt din sjö.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! För tusende gången tänkte jag just den tanken att jag är så lyckligt lottad som har skog och vatten så nära och att jag är så lycklig över att jag tog beslutet att flytta till den här sidan av stan. Jag steg av cykeln och promenerade sista biten på en skogsstig bara för att insupa doften och allt det gröna. Eftersom det blåste var det myggfritt också. 🙂
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.