Marja

Den långa resan.

Preussisk blå och magenta

Det är kanske inte så klokt av mig att kliva upp på trappstegen för att byta lampa i taket i badrummet kl 2.30 på natten. Nu gick det bra, men jag bannade mig själv när jag stod där och balanserade med ena handen på duschstången medan den andra skulle skruva ner kupan. Jag brukar faktiskt göra sådana saker när jag har någon hos mig som kan stå bredvid.

Sen fick jag en ingivelse… jag skulle åka till Coop Forum för att köpa en resväska. Jag har bara varit på Coop ett par gånger sen jag flyttade från Vargvägen, men nu var det dags. Min älskade resväska pajade helt under senaste resan till Stockholm. Den var sprucken och lagad med silvertape, men nu började det spricka rund handtaget, så det var definitivt dags för en ny. Jag har varit överallt och letat efter en (nästan) likadan… för mig är inredningen viktig och jag var så himla nöjd med den gamla. Jag flyger inte så mycket att jag har lust att lägga flera tusen på en väska, utan tycker att jag klarar mig med en billigare variant. Eftersom den gamla faktiskt var köpt på Coop en gång i tiden, fick jag för mig att jag skulle åka dit och titta på deras utbud.
De hade en nästan likadan och dessutom till extrapris… och jag fick den sista. Vilken tur jag hade!

Sen har jag äntligen haft ro att måla. Jag ligger efter med juni månads utmaning och eftersom jag vill slutföra det jag påbörjat, ska jag måla i kapp. I juli månad har vi ingen akvarellutmaning, så jag hade tänkt hinna med lite annat pyssel.

I dag har jag målat på temat preussisk blå, magenta och analoga färger.

DSCN1407

DSCN1408

DSCN1409

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken tur att det gick smärtfritt att byta glödlampa, men jag öfrslår att du till nästa gång har någon hos dig. Man kan faktiskt falla ner….
    Skönt att du hittade en lämplig resväska på Coop och extra bra att den var nedsatt.

    Så fint du ”målat ikapp”! Det är så roligt att se det du målar och du får verkligen till det så bra.
    Önskar dig en fin söndag.
    Kram från Söder!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Ja, det var dumdristigt att balansera mitt i natten. Jag blev nästan rädd för mig själv. Nästa gång ska jag nog be en längre och yngre person hjälpa mig. 🙂
    Kram!

  3. Paula i pörtet

    Hej, angående geléklumpen så finns nu en förklaring i min blogg, det var så många som undrade..
    Du gör jättefina tavlor, jag har inte riktigt förstått, går du en cirkel eller kurs eller var är du med? Jag har i alla år här önskat att någon höll i en målarcirkel, då när det begav sig för tjugo år sen tyckte jag det var så himla kul. Då målade jag i olja. Att komma igång själv är nys, det blir inte av att dra fram allt för att måla en stund och sen städa efter sig…inspirationen kommer inte heller, behöver en puff utifrån för att bli lite inspirerad till att försöka skapa något. Kvällskurser brukar finnas i stan men de är ingen lösning för mig då det inte går några bussar hem…
    Din kommentar hade förresten hamnat i min spamkö. Vet inte om du kommenterat tidigare och det gått lika illa, nu var jag lite observant när jag skulle klicka bort alla spam och lade märke till att din text hamnat där. Nu tror jag datorn har fattat din ip-adress så det ska väl inte hända igen.
    Tänk att ni däruppe också var tvungna att ta del av fästingeländet, för några år sedan fanns den ju inte i Norrland. Mina kompisar uppe i Piteå har också blivit bitna, både hundar och människor. Peppar peppar har jag sluppit någon ännu i år, men det är ju långt ifrån för sent…
    Må så gott i din fina sommarstad!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! Jag ska genast gå till dig och läsa om geléklumpen. 🙂 Jag trodde jag hade missat något inlägg. Jag har ny laptop och kanske är det därför din dator inte känner igen min IP-adress. Vilken tur att du hittade mig bland spamen. 🙂
      Ang målandet så går jag ju en akvarellkurs sedan många år tillbaka, men de senaste små målningarna har jag målat för Instagram, där jag är med i en utmaning där man får ett tema för varje dag. Ungefär som fotoutmaningarna på bloggen.
      Ha en bra vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.