Marja

Den långa resan.

Stålmannen på Myrorna

maskros

Vaknade med huvudvärk i dag. Trodde först att jag hade suttit med nacken vriden under musikstunden i går, men sen kändes det snarare som sån där seg åskvädersdunkadunka. Det var mulet och ganska varmt och någonting hängde i luften. Skulle jag krypa tillbaka under täcket eller ta en Alvedon och låtsas som ingenting. Jag bet ihop och steg upp.

For sen till Myrorna med en stor kasse. Jag hade knölat ihop min jacka i ryggsäcken och lämnat dragkedjan lite öppen. Vid gardinerna kände jag att det rasslade till i hängarna bakom mig… inget ovanligt, jag glömmer alltid att jag har ryggsäcken på ryggen. Sen spankulerade jag vidare, tappade en grej och blev tvungen att böja mig ner för att ta upp den. Något föll ner på golvet… en galge med en duk hängande på. Var kom den ifrån? Antagligen hade den hakat fast på min ryggsäck och jag hade gått omkring som stålmannen med duken fladdrande på ryggen. Att ingen sa något, för jag kan inte tänka mig att det såg ut som det var meningen.

Jag har tydligen fått byta doktor på hälsocentralen igen. Min kompis sa i går att vår doktor hade gått över till en annan hälsocentral och att hon visste att hennes nya hette NN. Jag hade begärt förnyat recept på ’mina vårdkontakter’ och fick svar i dag att samma NN hade förnyat det. Nu vore det kanske läge att byta hälsocentral till en som ligger närmare, men det känns fortfarande motigt efter snart 35 år på samma.

Hela dagen har jag trott att det är lördag eller söndag.  Sen upptäckte jag att det är onsdag i morgon.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Ibland hjälper det huvudet att komma ut en sväng och hoppas din huvudvärk försvann. Jag kan se dig framför mig med galgen och ett tygstycke tittandes upp från ryggan…
    Knepigt beslut om att byta vprdcentral, men å andra sidan vet man inte hur länge läkarna blir kvar på det nya stället heller. Jag tycker ofta jag möter nya på Ringen, men de har varit bra och jag gillar den vårdcentralen så jag byter inte.
    Trevlig onsdag! För onsdag är det idag!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det måste ha sett lustigt ut med det där tygstycket dinglande på ryggen. 🙂
      Vad gäller vårdcentralen så får jag byta buss + gå en bit nu när jag fortfarande är kvar på min gamla. Är jag dålig, åker jag taxi. Den som ligger närmast är bara 4 busshållplatser bort och det är ju den som jag egentligen skulle tillhöra. Jag ska tänka på saken.
      I dag har det varit onsdag hela dagen. 🙂
      Kram!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag kan ju inte låta bli att skratta…supergardinkvinnan, jojo, hon ser man inte överallt 😀 Tror dock att jag skulle ha nämnt det till dig, om jag sett det. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag skrattar fortfarande när jag tänker på det. :=
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.