Marja

Den långa resan.

That´s what friends are for

closeup

Tur att den här skrikmåsen är tyst, för jag har fortfarande huvudvärk. Börjar undra om min migrän har kommit tillbaka. Eller så är det vädret. Det blåser alldeles förfärligt igen och jag påverkas verkligen av det. Jag blir konstigt orolig, nästan lite ångestfull. Jag sprang ut på balkongen i nattlinnet och ställde ner blommorna på golvet… sen satt jag och tittade på de stackars träden utanför mitt fönster som tvingades dansa med vinden.

Jag for ner på stan till apoteket. Medan receptarien gjorde i ordning mina mediciner stod jag och tänkte att jag måste ta vissa mediciner resten av mitt liv. För att överleva. Så deprimerande… Ja, ja, jag vet att jag ska vara tacksam att det finns mediciner som gör att jag mår bra.

Sen pratade jag med min vän i telefonen… om livet… That´s what friends are for.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Hej, trist med huvudvärk., Jag är förskonad, kanske har jag inget därinne som kan värka, ”ler”. Min mor hade migrän, hon var olidligt dum när hon hade ont, alltför ofta…Min dotter har också migrän, den har alltså hoppat över en generation, jag är oerhört tacksam men lider med dottern.
    Jag äter också livsviktiga mediciner sedan många år, fast ibland är jag osäker på om jag verkligen ska ta dem alla. Som detta med kolesterolsänkande medicin, det är väldigt många olika åsikter om det. Om jag inte hade andra bekymmer än höga värden skulle jag sluta omedelbums, men nu har ju jag åderförkalkningar och förträngning i ett halskärl så det törs jag inte. Det är så illa att ingen doktor törs söva ner mig, så den dagen jag skulle behöva en operation …fy det vill jag inte ens tänka på.
    Vänner är viktiga, jag har inte många, men det behövs inte heller. Jag hade en god vän på besök igår, pga avstånd sov hon över och åkte hem idag. Vi fick många trevliga timmar att bara prata och äta på. Torsdagskram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hade migrän som yngre, men den försvann när jag kom i övergångsåldern. Jag äter blodtrycksmediciner och tabletter för diabetes 2 och det är ju livs iktiva mediciner. Kolestorolsänkande ville en ung doktor skriva ut ’för säkerhets skull’ , men jag sa att så länge mitt kolestorol ligger under 6 vill jag inte ha mediciner.
      Låter besvärligt med din åderförkalkning. Brukar de inte gå in och rensa sånt ibland?
      Vänner är viktiga! Kram!

  2. Ditte

    Trist med din huvudvärk och särskilt när du inte riktigt vet vad som orsakar den.
    Klurigt! Ja, mediciner är både ett gissel och så nödvändiga. Men ibland undrar jag vad som händer om man struntar i dem…
    Undrar ofta över alla biverkningar…
    Stor kram till dig och visst är det fint med vänner.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag antar att det är spänningshuvudvärk. Av någon anledning påverkas jag väldigt mycket av blåsten och så är jag lite less på tillvaron och längtar till flickorna i Stockholm. Men det ordnar sig.
      Ja, mediciner är livsnödvändiga ibland och inte så stor affär om man inte har svåra biverkningar. Jag sväljer oftast min tabletter utan att tänka på det, men just då på apoteket kändes det livslånga perspektivet tröstlöst. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.