Marja

Den långa resan.

’From where I stand’

IMG_20160714_202920

’From where I stand’

Har mellanrummen mellan plankorna alltid varit så här stora? Verkar som jag oftast är på den här bryggan på vintern, då det är is och snö på sjön och jag har inte känt mig så osäker som jag gjorde i dag. Men jag var ju bara tvungen att gå ut över vattnet för att övervinna min rädsla. Fick en déjà vû upplevelse från barndomen när vi sprang på syllarna mellan spåren på järnvägsbron över älven och hoppades att tåget inte skulle komma.

För övrigt kan jag berätta att jag är ett geni. Jag fixade själv en sak i dag och sparade en massa pengar åt föreningen. Vi har ett par lampor i taket i korridorerna som alltid måste vara tända, av säkerhetsskäl, och så ett par till som vi tänder själva. Tidigare har det hänt att alla lampor stått på dygnet runt och inte gått att släcka. Två gånger har vaktmästaren varit här och fixat det och föreningen har fått en faktura. Nu har lamporna stått på igen och de fungerar så att om jag tänder på min våning, så tänds alla lampor på alla fyra våningarna, så huset har varit upplyst dag och natt. I dag tänkte jag att jag skulle ringa felanmälan, men så började jag fundera… någonstans i bakhuvudet fanns en anteckning jag sett på den senaste fakturan att felet var en knapp som hakat upp sig. Måste ju vara en på-av-knapp, tänkte jag, och tog hissen upp till översta våningen, gick nerför trapporna och vickade på alla lysknappar och Halleluja, på våning 3 fanns en knapp vid hissen som hade hakat upp sig. Lyset släcks automatiskt efter en stund, så när jag kom in efter cykelturen var lamporna släckta och ordningen återställd. Jag klappade mig själv på axeln.

I dag har det mullrat vid horisonten. Över centrum har himlen varit kolsvart och jag antar att det regnade där igen. Ute hos oss sken solen. Jag mår redan bättre och orkade cykla till Ålidhem efter mjölk och toapapper. Sen tog jag det lugnt på soffan, men fram emot kvällen kände jag för en liten sväng ner till sjön. Det var underbart skönt och skogen luktade så gott. Men det är något fel på fiskmåsarna nu för tiden. I kväll cirkulerade de omkring på den öppna platsen, flög lågt fram och tillbaka och kom skrämmande nära. Det blev lite Hitchcock-känsla där ett tag när de kom flygande rakt emot mig. Jag försökte filma med mobilen, men fick ha uppsikt både framför och bakom mig, så det gick inte så bra. Läste i tidningen att en kvinna hade blivit pickad i huvudet av en fiskmås. Huu! De ska flyga ute på havet och fånga fiskar och inte komma in i stan.

Ett par bilder från i kväll.

DSCN1465

DSCN1461

Så fint att de har lämnat en plätt gräs och blommor runt träden när de klippt gräset.

DSCN1464

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Kanske kan du få någon bonus för ditt geniaktiga lösandet av problemet. Bra att du kom på detta! Och klart att det spar både pengar och energi.
    Skönt att du mår bättre och trevligt med en uppiggande cykeltur. Frisk luft, vatten och skog ger en skön känsla.
    Men måsarna kan man bli tokig på och dessutom är de aggressiva. Tycker de kan hålla sig till havs. Och tärnorna är än större och mer hotfulla här hos oss.
    Fina bilder från din tur!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag är ju envis och vill gärna fixa saker själv och det här var ju enkelt. Eftersom jag konterar föreningens fakturor, så ser jag vad vi betalar för och nu sparade jag både vaktmästarinsatsen och el.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.