Marja

Den långa resan.

Ett tvärt regn

Nej, jag mår inte bra av värmen. I dag kändes det tryckande på morgonen och jag väntade på regnet och åskan. Och så small det till ett par gånger och sen öppnade sig himlen. Det haglade och ösregnade så det dånade utanför fönstret.

IMG_20160725_232305

Vattnet forsade ur hängrännan på huset mitt emot och de tunga dropparna smattrade mot fönsterblecket. Naturens raseri.

Sen slutade det lika tvärt som det började och när jag gick ut var solen lika het som vanligt och gatorna var knappt våta. På Medborgarplatsen hade det dock blivit översvämning i tunnelbanetrappan då ett avlopp var tilltäppt. De stackars resenärerna blev våta upp över fotknölarna.

Jag gick bara och handlade… det var för varmt. Sen gick jag ut igen senare och bara för att jag kände mig lite uttråkad och saknade målandet, gick jag och köpte mig en dyr akvarellpensel,  en riktig stor.Jag tror jag måste be att få låna Johannas akvareller, för nu har jag abstinens. Sen satt jag i parken och njöt av den ljumma brisen.

I morgon kommer Ronja. Vad jag längtar!

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Visst var det märkligt med detta störtregn nåhgra rejäla åsksmällar och sedan på nytt det vackra vädret. Men kvavt var det hela dagen…
  Hörde att flera tunnelbaneuppgångar var stängda p.g.a. översvämningarna och att vattnet forsat in i många källarutrymmen så brandkåren hade en del att göra.
  Förstår att du har målarabstinens så visst vore det bra om du kunde måla lite.
  Och kvällen var ljuvlig….
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, visst var det ett märkligt regn. Men häftigt att uppleva. Jag stod i det öppna fönstret hela tiden, trots att åskan small till och det stänkte in lite. Hade hoppats att det blivit lite svalare, men i dag känns det bättre.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.