Marja

Den långa resan.

Fredagen

IMG_20160729_220658

Jag förväntade mig att se en massa Prideflaggor i centrum, men inte i dag. I morgon kanske, när den stora paraden äger rum. Den här flaggan hängde uppe på NK.

Jag är en idealisk lägenhetsvakt. Jag städar, byter påse i dammsugaren, smörjer den gnisslande ytterdörren, vattnar blommorna, öppnar posten och ser till att inga räkningar förfaller. En sommar vek jag och organiserade alla lakan och handdukar… och alla T-shirtar som låg huller om buller. Nu har jag börjat snegla på ett par krukväxter som skulle behöva planteras om. Ibland stylar jag om lite försiktigt…köper ny duk på matbordet och matchande servetter, eller en ny fleecepläd i soffan… nya muggar i skåpet eller fler teskedar från loppis. Små saker som jag vet uppskattas. Jag är nämligen väldigt glad att jag får låna lägenheten.

I dag var jag nere i centrum. På Kulturhuset var det mycket aktiviteter p.gr.a. Pride. Föredrag i varje vrå, så man kunde slå sig ner en stund. Jag åt lunch i panoramakafet på våning 5. Vad passade bättre än att äta regnbågsforell ?

Johanna jobbade sent i dag och när hon kom hem ville de hämta mig för att fara ut och bada. Men jag var för trött efter stadsturen som ju även inbegrep spring i affärer, så jag tackade nej. Jag hade ändå inte kunnat bada… mina eksem har verkligen blossat upp av värmen.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  God morgon!
  Idag blir det säkert brtydligt fler ”prideflaggor”. Alla SL-bussar har dem och jag såg även flaggor på operan och på en hel del ställen i City och Gamla stan.
  Förstår att du gärna ”stylar” lägenheten lite när du är där och fint för dig att kunna bo där för dig och fint att få den passad. Bra kombination.
  Förstår att krafterna saknades för bad i går kväll för det tar på att vara på språng i stan.
  Önskar dig en fin helg!
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag tänkte bara att det skulle synas mer att Pride har pågått i en vecka. 🙂
   Ha en fin helg! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.