Marja

Den långa resan.

Lyssna till vindens sus.

DSCN1565

I går var jag ju ute och plockade hallon. Jag trodde att det inte skulle finnas några kvar, men jag kunde plocka en liter och skulle ha behövt ett större kärl med mig. Jag tog cykeln, men gick mest och ledde den i skogen. Det blåste ordentligt och det susade i trädtopparna så där jättemysigt och skogen luktade så gott. Jag gick och njöt och stannade upp med jämna mellanrum bara för att lyssna på vinden. Total mindfulness.

Jag har hallonsnår nära och jag gick mellan några tills jag kom till de två trappstegen där det finns hallonsnår. De hallonen är lite större och jag vill tro att det är gamla trädgårdshallonsnår från huset som trappan tillhörde. Där stod jag mitt i hallonsnåren, rallarrosorna och brännässlorna och kände som att jag ägde stället.

IMG_20160809_151656

I dag for jag ner på stan för att bl.a. justera mina glasögon. Jag kände inte igen mig. Det byggs och grävs överallt och när jag kom till min optikerbutik, var det en frisörsalong där. Jag kände mig som Törnrosa som sovit i hundra år. När hände det här? Jag gick till Synoptiks andra butik i centrum och fick höra att ’min’ butik nu fanns i shoppingcentrumet Avion, bredvid IKEA. Nåja, jag fick hjälp med mina glasögon av en trevlig kvinna och de har min journal i datorn, så det spelar inte så stor roll vilken lokal jag går till, men jag kunde inte låta bli att nostalgiskt tänka tillbaka till tiden då jag under flera, flera år hade samma optiker som tog hand om mina knasiga ögon. Men det är som med allt annat nu för tiden, man får gå till nya personer hela tiden och lita på att alla uppgifter finns i datorn. Eller så får man hålla reda på sig själv.

Sen snurrade jag runt på stan… var bl.a. inne på Panduro och köpte Gesso och maskeringsvätska, för nu har jag lust att måla. Mitt stämpelkort är fullt nu, så nästa gång får jag 100:- rabatt på mitt köp. ’Men det blir ju bra, för snart är det dags att börja med julkorten’ sa tjejen i kassan.

I morgon har jag tid hos polisen för att fixa ett pass. Jag har varit utan pass i ett år, så det är kanske på tiden att jag skaffar ett nytt. Inte för att jag planerar att resa någonstans just nu, men man vet ju aldrig… Jag gruvar mig bara för att ta det där kortet, man blir ju så knasig på såna bilder.

Ha en lugn torsdagsnatt <3 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.