Marja

Den långa resan.

Att välja rätt väg

DSCN1572

Molnen låg som stora fluffiga bomullstussar på himlen i dag.

I går for jag till Polisstationen för att ansöka om pass. Jag fick gå en bit från bussen och passerade bl.a. den här fina gärdesgården.

DSCN1568

Lite ovanligt att se en sån inne i stan. Medan jag fotograferade kom kvinnan som bodde i huset och när hon hörde att jag fotograferade gärdesgården, ropade hon till sig sin man som hade byggt den. Den håller ju på att rasa ner och lite längre ner var den helt nertryckt av att folk genade över deras gård och klev över gärdesgården. Så respektlöst! Jag var ute i god tid, så jag kunde prata med dem en stund…

På Polisstationen var det ordning och reda och väldigt lugnt i väntrummet. Jag hade bokat tid på nätet, så jag knappade in mitt nummer och fick en kölapp. Själva proceduren var smärtfri, till och med fotograferingen. Det enda var att jag skulle ta av mig glasögonen och jag känner inte igen mig utan dem. Sen skulle jag lämna fingeravtryck genom att lägga mina pekfingrar på två fyrkanter med röda lampor. Det var bara det att jag såg fyra lysande prickar, tills tjejen som hjälpte mig påpekade att jag kanske skulle ta på mig glasögonen igen. Då funkade det.

Sen promenerade jag in mot stan. Jag är inte så ofta i den delen av Umeå, som är en ganska ny del. Mellan husen finns fina grönområden och ringlande grusgångar att promenera på.

IMG_20160811_172101

Sen gjorde jag en massa val. Närmaste busshållplats eller promenera in till centrum? Gatan fram eller genom stadshusområdet? Jag stannade till och fotograferade och funderade vad det var för träd framför Stadshuset… och där kom min gamla arbetskamrat cyklande. Jag hade gjort rätt val och dragit ut på tiden så att vi skulle träffas. Konstigt så det kan bli ibland.

Vi hade inte setts på länge, så vi satte oss på en bänk och pratade. Sen gick vi efter hennes bil och hon körde mig hem.

I morgon börjar Bondens egen Marknad på lördagar några veckor framöver. Ska bli intressant att se vad de har så här i början på säsongen.

God Natt mina vänner <3 

2 kommentarer

  1. Judy

    Lovely pictures of the fluffy clouds, country fence and nice new area of town. Traveling will now be on your agenda whenever the time comes to go on an adventure. Good to meet up with friends and catch up on happenings. Hope the Farmers Market has some good buys. Enjoy your weekend! 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I don’t plan to travel outside Scandinavia just now, but it’s always good to be prepared. 🙂 Have a nice weekend!
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.