Marja

Den långa resan.

Vinnare vs förlorare.

Den cancersjuka kvinnan jag skrev om i förgår, skulle äntligen få sin operation i går. På operationsbordet konstaterade läkarna att cancern hade spridit sig så mycket att de inte kunde göra något. Kvinnan hade fått sin diagnos för tre månader sedan och i min värld skulle hon ha opererats omedelbart. Alla vet att cancer i sköldkörteln är en mycket allvarlig cancerform med mycket stor spridningsrisk. Att låta en patient vänta i tre månader är oacceptabelt och jag hoppas att det görs en anmälan omedelbart. Så oerhört tragiskt.

Jag kan inte ens föreställa mig hur den här kvinnan och hennes anhöriga mår nu! Mina tankar har varit hos dem hela dagen och jag tänker också att det säkert finns fler liknande fall där hjälpen kommer för sent, eller där man till och med låter bli att hjälpa. Människor faller mellan stolarna och offras… för vad? Det verkar inte finnas några vinnare, bara förlorare och den tröga grottekvarnen går runt, runt, runt.

God natt!

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så oerhört tragiskt! Och varför ska en cancersjuk patient behöva vänta. . Något måste vara helt grundläggande fel när dett händer gång efter annan. Och så är det på många sjukhus. Fruktansvärt.
  Och det värsta är att jag inte kan kpmma på hur vi kan påverka och få ett stopp.
  Så länge politiker har en gräddfil in i vården blir det heller ingen förändring. Här handlar det om namn och titel….GRRRR….
  kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Man har inte personal och man har inte sängplatser. Landstingets ordförande sa till Vk att inga canceroperationer är akuta. Alla planerade operationer får stå tillbaka för de akuta, ex blindtarmsoperationer. De platser som finns hålls öppna för ev olycksfall. Så himla cyniskt och då händer sånt här. Kvinnans dotter sa till tidningen att läkaren hade sagt att det här fallet hade behandlats dåligt och att han var uppriktigt ledsen. Men vad hjälper det nu? Man känner sig vanmäktig.
  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.