Marja

Den långa resan.

Bondens egen Marknad

DSCN1587

Bondens Marknad i dag. Jag köpte rödbetor, broccoli, kålrabbi, squash, purjolök och en stor knippe persilja. Allt ekologiskt och närodlat. En kardemummabulle på surdeg unnade jag mig också från Nisses. Sen gick jag till torget och köpte jordgubbar och svarta vinbär.

Bondens Marknad är på gatan bredvid min favoritpark, Vänortsparken, så jag var ju tvungen att gå dit och ta några kort. Det var så skönt att gå där. Den lilla bäcken porlade så vackert, blommorna var fortfarande fina och de gamla pilträden var lika estetiska som alltid. Det hade regnat på natten, så allting var så friskt och rent.

DSCN1574

DSCN1575

DSCN1579

DSCN1577

DSCN1582

God Natt mina vänner <3

10 kommentarer

  1. Caanita

    ”Bondens” är också min favorit. Färgerna, dofterna och allt så fräscht och tilltalande. Tyvärr kom jag dit ganska sent igår så blomkålen ex vis var slutsåld, broccolin höll också på ta slut men jag fick i allafall tag på dryga 2 kg som jag förvällde och frös in. Dillen var jättefin så det blev 2 rejäla knippen, så mycket finare än den krukodlade som finns i affärerna.
    Kanske blir det ytterligare något besök.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är ett rent nöje att gå på Bondens Marknad. Jag ångrar att jag inte köpte dill, för den var verkligen fin. Däremot köpte jag ju massor med persilja som jag frös ner i små portioner.
      Jag brukar gå varje lördag marknaden pågår.

  2. Paula i pörtet

    Vilka fina gamla pilträd, såna har vi inte här i granbältet…
    Odlingsmarknad har vi i södra Dalarna i början av september, dessvärre måste man vara bilburen för att ta sig till de olika ställen där de har försäljning. Här på orten odlar man ingenting, inte heller har man djurhållning i större skala, det är helt enkelt skogsbygd. Men kanske kan jag få lift med någon snäll människa, för nog är det extra gott att äta närodlade grönsaker, åtminstone någon gång!
    Ha en fin söndagskväll

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! Jag tycker att det är en lyx att kunna köpa ekologiskt och närodlat, så jag passar på och fryser ner så mycket jag kan. Fast i går blev det ugnsrostade grönsaker på det mesta. 🙂
      Ha en fin vecka!

  3. Judy

    Delicious looking organic food. You can’t beat locally grown and fresh from the market. Beautiful pictures of the park! The air is so refreshed after a nice rain. Have a wonderful week. 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you Judy! I love the opportunity to buy organic and locally grown vegetables. They are so fresh.
      Hugs!

  4. Ditte

    Vad roligt att ”Bondens” också finns i Umeå. Här har den funnits i många år på Katarina Bangata och förr gick jag ofta dit, men nu har dte inte passat så eftersom vi varit borta mycket på helgerna. Men jag köper gärna grönsaker , frukt och blommor där.
    Vänortsparken ser så fin ut och jag är glad att jag får besöka den genom dina vackra bilder.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den lördagen jag for från Stockholm var det Bondens Marknad på Katarina Bangata. Jag gick genom den på väg till tunnelbanan med min resväska. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.