Marja

Den långa resan.

Navet är färdigt!

IMG_20160820_192446Så kom den dagen då det mångdiskuterade simhallsbygget mitt i centrum blev färdigt. I dag var det invigning. Man är så van vid att bussen kränger mellan byggarbetsplatserna på väg till Vasaplan att det nu känns som vidderna öppnat sig runtomkring. Den gamla simhallen har varit stängd ett tag, eftersom taket rasade ner, så det är nog många som välkomnar den nya fina anläggningen. Själv fortsätter jag att gå på vattengympan i Terapibadets bassäng.

Det blev en sväng på Bondens Marknad i dag också. Jag köpte spetskål, fänkål, frilandsgurkor och en zuccini och hela köpet kostade 38.- så jag var tvungen att fråga försäljaren om han verkligen räknat rätt.

Jag träffade en gammal bekant som hade köpt en liten ram med oslungad honung som hon skulle ge bort i present. Lite originellt kanske.

Sen snurrade jag runt på stan. I Utopiagallerian hade Umeå Dansimperium anordnat Dansyra. Ett par dansade bugg/jitterbug/lindyhop så det stod härliga till. Jag filmade lite för instagram. Sen gick jag till Åhlens och köpte en hög svart metallstege som endast ska användas för ’dekoration’. Jag ska spänna snören på den och hänga upp mina små akvareller. Det blir en liten utställning i hallen. Det var lite spännande att se hur jag skulle klara av att frakta den i bussen, men det gick hur bra som helst. Däremot var busschauffören arg för att det gick så långsamt för somliga att stiga på och jag var tvungen att säga åt honom. Han var ett par minuter försenad och det är inte hela världen.

Nu har jag kokat Nikkaluoktasoppa/ köttfärssoppa och pratat i telefon med min kompis.

Ha en skön lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Trevligt med ett nytt och fräscht bad hos dig! Och en simhall kan ju användas av många!
    Trevligt att du också både beökte ”Bonden” och tog dig en tur på stan. Och så mycket du fick för dina 38 kr! Här hade det kostat det dubbla!
    Kul med stegen, en toppenidé! Kanske får vi se den i bruk så småningon…
    Önskar dig en trevlig söndag!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, badhuset behövdes verkligen för det gamla var i bedrövligt skick. Det är väldigt fint och har ett gym och en alldeles speciell spa-avdelning, så det blir nog ett besök där så småningom.
      Stegen kommer jag nog att visa när den blir ’färdig’. När man bor så litet som jag gör, måste man hitta på olika lösningar. 🙂
      Ha en fin vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.