Marja

Den långa resan.

Bildmuseet

Efter en natt med dålig sömn, for jag iväg till tandläkaren i morse med en olustkänsla i maggropen. Han tyckte allt hade läkt  bra och vi planerade vad vi skulle göra… operera in två inplantat + sätta kronor på två framtänder som han tyckte var ’fula’. Hur fin kommer jag inte att bli!

Sen skickade han mig till en kollega som har en superfin röntgenmaskin för att röntga käkar, käkleder och bihålor. Den snurrade runt mitt huvud ett varv och gav en häftig bild. Så bra att ingenting lämnas åt slumpen.

Jag tog bussen två hållplatser för att hinna till min träff på Bildmuseet. Utanför museet som ligger på Konstnärlig campus står ett konstverk av Mehmed Ali Uysal… en 9 meter hög klädnypa som ingår i en serie på 5 ex utplacerade på olika ställen i världen.

DSCN1634

DSCN1637

Vi började med att äta lunch på restaurangen och sedan gick vi eller tog hissen mellan utställningarna på våning 2-6. Man fick inte fotografera. Jag fick en tillsägelse om det, för jag är så van att ta fram mobilen. På våning 6 fotograferade jag i alla fall utsikten genom fönstret. Älven till höger och Norrlands Universitetssjukhus på backen uppe till vänster. Nu förstår jag varför det alltid är så blåsigt vid sjukhuset.

DSCN1641

Sen promenerade vi in till centrum, köpte en glass på Rådhustorget och satte oss på en bänk i solen. Tack A för en trevlig dag!

När jag kom hem somnade jag på soffan och sen ringde min älskade dotter. När jag sen satt vid datorn och tittade upp, såg jag en underbar solnedgång. Jag fotade med mobilen och kommer att lägga upp den här i morgon i Skywatch Friday. Under en halvtimma satt jag och tittade på ett fantastiskt skådespel på himlen.

Ha en lugn torsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Judy

  So glad the dentist is checking you with the X-ray machine. Hope all goes well. Love the giant size clothespin! 🙂 Beautiful view from the sixth floor. Umea sure is a wonderful city to see through your eyes. Thanks very much for sharing your part of Sweden! 🙂 Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, the dentist wanted a better picture of the bone structure than his own x-ray can give just to be sure where to put the implants. I’m just getting two screws put in.
   Umeå is a beautiful town with all the water and parks.
   Hugs!

 2. Ditte

  Skönt att du påbörjat besöket hos tandis och att han väl tar hand om dig.
  Men nu är det på gång och då brukar det kännas bättre, dock kanske inte i portmonän.
  Vad trevligt med lunch med en väninna och besök på bildmuseet.
  Och vackra solnedgångar kan man inte se för många av.
  Stor kram och trevlig fredag!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Solnedgången har du nog redan sett på instagram. 🙂
   Ha en trevlig helg! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.