Marja

Den långa resan.

Frimärksdecoupage

IMG_20160826_141722

I förgår var jag bl.a. på Röda Korsets secondhand på Mariedal. Där fanns den här torson decoupagead med frimärken. Jag har sett den tidigare i deras secondhand inne i stan, så det verkar som den inte är till salu. Ett helt litet rum var inrett med saker som var decoupageade med frimärken… lampskärmar, lådor, bollar, skåplådor, bokpärmar… you name it. Sen fanns det påsar med frimärken till salu och en hel bokhylla med säkert hundra album fyllda med frimärken från hela världen. De albumen kunde man köpa för 60-65 kronor styck. Allt verkade komma från samma ställe… ett dödsbo efter en passionerad filatelist? Jag skulle ha frågat personalen om det. Får göra det nästa gång jag är där.

Det kändes lite sorgligt att en så stor samling låg där utspridd till salu. Som barnhemsbarn som väntar på nya hem. Jag kunde riktigt känna passionen och alla timmars arbete bakom. Är inte frimärken värdefulla längre? De flesta var stämplade, men det fanns också kuvert med nya med olika motiv, bl.a. fanns det specialfrimärken från olympiader m.m. Så om ni är intresserade eller bara nyfikna, ska ni fara dit. Torson tyckte jag var riktigt läcker i sin lätt vridna form och kanske blir den till salu nån gång.

Jag känner att jag håller på att bli förkyld. Det stressar mig eftersom jag ska åka till Finland på onsdag morgon. Jag har ordnat med allt… biljetter, boende och i kväll ringde jag min bror. Sen är det ju den där återträffen… Så typiskt. Resan är ganska påfrestande också. En hel dag med båt och buss och transferförflyttningar däremellan.

Min kompis på Mariehem ville att jag skulle komma och hjälpa henne med en sak, så jag cyklade dit i sakta mak. Sen följde hon mig hem med cykeln. Vi fikade och åt paj med svarta vinbär och jag fick en burk vinbär med mig hem. Jag gillar dem och äter dem som godis.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack! Förkylningen har blommat ut och jag får antagligen skjuta upp min resa. 🙁

 1. Ditte

  Vad spännande med alla dessa frimärken! Och vilken samlare detta måtte ha varit.
  Torson är väldigt speciell och läcker och kanske blir den till salu. Vem vet?
  Hoppas nu att du kryar på dig. Mycket c-vitaminer och ingefära kan hjälpa till.
  Önskar dig god bättring så att du kan resa.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Visst är det spännande med alla frimärken. Jag måste fråga personalen om de vet vad det handlar om.
   Förkylningen blommade ut, så antagligen får jag skjuta upp resan. 🙁 Vi får se.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.