Marja

Den långa resan.

Skaka, skaka…

Jag har börjat skaka saker. Det började med sköljmedlet som var lite tjockt… sen skakade jag det flytande tvättmedlet också… nu skakar jag nästan allt jag tar ut ur kylskåpet och i dag skakade jag glasögonfodralet när jag tog upp det ur ryggsäcken. Allting behöver inte skakas och det skvätter mjölk, olivspad, havregryn över mig. Varför gör jag så? Som en reflex skakar jag allt jag tar i ett par varv. Snart börjar jag väl skaka alla varor i affären också.

Sen börjar jag alltid gråta när jag slår huvudet i skåpdörren. Det händer ibland när jag tömmer diskmaskinen. Skåpdörren står öppen och jag slår huvudet i nederkanten eller hörnet. Det gör ont, men jag behöver inte börja gråta. I dag satte jag mig på golvet som ett barn och grät. Det blir som en anledning att få gråta över allt det man hållit inne.

I dag grät jag nog för att jag är sjuk och jag h.a.t.a.r det. Huvudet är tjockt med snor, hostan skräller och det piper i bronkerna. Varför just nu? Jag får skjuta upp min resa till Finland, för om det inte händer något mirakel i natt, orkar jag helt enkelt inte resa. Man kan inte pressa sig hur mycket som helst… åldern börjar ta ut sin rätt och jag känner att jag måste vara snäll mot mig själv.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Oj nej, så tråkigt att du blivit förkyld 🙁 Det är en seg sort som drar runt, jag är själv inne på min andra vecka som förkyld. Hoppas du snart tillfrisknar och kan göra din resa till Finland! Många kramar.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Jag är så sällan förkyld (peppar, peppar…tar i trä) men när jag blir det blir jag det ordentligt. Jag har precis ringt min bror och sagt att jag gör ett nytt försök om ett par veckor.
   Hoppas din förkylning släpper snart. Kram Sandra!

 2. Anders

  Håller tummarna för att du fått en förkylning som snabbt går över så att du kommer iväg på din resa till Finland!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Anders, det verkar som den här inte går över så snabbt, så jag har skjutit upp min resa med ett par veckor.

 3. Ditte

  Att du nu börjat skaka saker har jag inget bra svar på. Eller inget alls…
  Jag skakar fil, sköljmedel och om jag köper juice eller annat flytande och mest för att det ska blanda sig.
  Men konserver, t.ex. krossade tomater skakar jag inte. Tror man kanske lägger sig till med nya vanor.

  Ibland kan det ju vara en reflex av något slag so gör att tårarna kommer när man slår i huvudet på vissa ställen. Känns igen! Men kanske är det också skönt att gråta, som du säger, över allt du hållit inne.
  Man kan ju gråta utan att vara ledsen.
  Hoppas nu att din förkylning idag tagit ett raskt kliv bakåt eller framåt, men ett kliv som gör att du är piggare och kanske orkar resa.
  Men du får känna efter hur du mår och om du orkar.
  Styrkekramar från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det där skakandet verkar vara en reflexrörelse som jag lagt mig till med. Det kommer säkert att gå över, men det är så lustigt att jag gör det.
   Det är ju en speciell smärta när man slår i huvudet och det kanske triggar i gång känslorna. Sen är det så färsmädligt att man inte kan parera eller rent av stänga skåpdörren.
   Förkylningen blommar ut, bihålorna värker och luftrören piper, så jag har skjutit upp resan till Finland ett par veckor.
   Kram!

 4. Caanita

  Det där med att skaka har jag också erfarenhet av. Efter att ha städat hela lägenheten noga, hade jag lite ork kvar så jag bestämde att baka en limpa med filmjölk som degvätska. Jag skakade filpaketet och poff så hade jag filmjölk från golv till tak i mitt nystädade kök!!!!
  KRya på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.