Marja

Den långa resan.

Skall jag gå och fiska?

DSCN1628

En av fiskarna nere vid sjön har ordnat en privat sittplats åt sig. Stolen är fastbunden vid trädet och blir en skyddad plats att sitta och fika och filosofera, medan de två fiskespöna som är uppriggade på stranden får göra jobbet. Jag har inte pratat med honom, så jag vet inget om fiskelyckan.

Men det finns mycket fisk utplanterad i sjön och det är många MÄN, de flesta invandrare, som njuter av att sitta nere vid sjön och fiska. På sommarkvällarna är det också många båtar ute på sjön och här vid sydspetsen, där det är ganska grunt, står de ute i vattnet i vadarbyxor. Det ser verkligen härligt och fridfullt ut och ibland får jag lust att pröva. Men då måste jag skaffa utrustning, fiskekort och kunskap om hur man gör. Som barn metade vi mycket med maskar på kroken, men jag antar att det här är mycket mer avancerat.

Jag har fått mail och fina foton från klassträffen. De hade haft en lyckad dag och det var fint att få foton. Jag kände igen alla och tyckte att ingen egentligen hade förändrats. I oktober nästa år är det 125-års jubileum för skolan vi gick i, Björneborgs Svenska Samskola, och det verkar som att de flesta är sugna att gå på det… så vi kommer kanske att träffas igen snarare än vi tänkt.

I dag har vårdpersonal demonstrerat på flera ställen i Sverige, så även i Umeå. Jag var nere en sväng på stan och lyssnade på tal och musik. Den yttersta smärtgränsen är nu nådd och gång på gång poängterades att de styrande måste lyssna på de anställda i stället för att omorganisera och utreda… och facket måste återta sin makt. Det var en bra stämning, som något stördes av att de som demonstrerade hade visselpipor de visslade i när vi andra applåderade. Jag fick tinnitus och var tvungen att gå därifrån efter en stund, även om jag gärna hade stannat och lyssnat på fler talare.

Hostan sitter i och jag var inne på apoteket och köpte mer hostmedicin. Jag vill ju ha en sockerfri medicin, men den innehåller sorbitol, vilket min mage inte alls gillar. Nu får jag stå ut med det. Jag fattar inte att allt ska vara sötat. På livsmedel står det ’utan tillsatt socker’, men då är det aspartam eller sorbitol eller maltilor eller något annat som är mer ohälsosamt för kroppen än vanligt socker.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken god idé där med en stol bland träden! Och så fint att sjön och området där är tillgängligt för så många.
    Tja, kanske skulle du prova att meta. Tror det är avkopplande att sitta och titta på fötet och ut över sjön.

    Roligt med foton från klasträffen och då var du med lite även om du fysiskt inte var på plats. Och roligt att många verkar vilka komma till jubiléet nästa år.

    Vårdpersonalen demonstrerade även här i Stockholm och det är märkligt att de styrande inte har förstått deras arbetsbörda. Men mer pengar i lönekuvertet hjälper ju inte när arbetsbördan är för hög utan det är ju den bl.a. som måste ses över.
    Och facket verkar bara jamsa med…

    Kram och trevlig måndag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är kommunen och Friluftsfrämjandet som sköter om sjön och området runt omkring… alla fiskebryggor, grillplatser, badplatser m.m. De sätter upp fågelholkar och matar småfåglarna på vintern… Helt fantastiskt!
      Inte så väldigt troligt att jag börjar fiska… men jag skulle kanske prata med någon av gubbarna och be att få sitta med en kväll. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.