Marja

Den långa resan.

Att samla hösten i en burk

IMG_20160903_174253

Jag samlar hösten i en burk. Häromdagen plockade jag en massa vackra röda asplöv som jag torkade och la i en burk. Förhoppningsvis hittar jag fler fina löv att fylla burken med… och kanske några stenar eller kottar att lägga i botten.

Jag gillar att arrangera små stilleben. I morse gjorde jag ett enbart för fotografering till en utmaning på instagram.

IMG_20160905_115513

En blank bricka och lite fina saker. Ängsullen torkade jag i somras och det stora torra lövet som bleknat så vackert är från min stora kroton. Jag lät det ligga kvar och torka på fönsterbrädan när det föll av.

För övrigt har jag inte gjort så mycket i dag. Jag känner mig fortfarande sjuk och orkeslös. Hostan har fastnat i bröstet och jag undrar när det är dags att kontakta vården. Om jag får feber förstås, eller andnöd… men är det bra att det piper och rosslar i luftrören? Jag börjar bli less på det här.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. grandmother

    Hoppas att det vänder snart. Om inte, vänd dig till vården. Vilken fin idé att samla vackra blad på detta vis, ser mysigt ut. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla du! Om jag inte känner mig bättre på torsdag tänker jag ringa vårdcentralen så någon får lyssna på lungorna. 🙂 Jag pysslar mycket med att torka olika löv. Alla blir inte fina och så få man se till att de torkar ordntligt så att de inte möglar…
      Kram!

  2. Ditte

    Vilken långdragen förkylning du råkat ut fö roch med denna hosa. Kanske dags att ringa vc snart så att någon kan lyssna på vad som är fel.
    Vilka vackra stilleben du gjort! Verkligen!
    Här har vi ju inga höstlöv ännu. Löven är kvar på träden och är gröna så jag får vänta. Men något liknande skulle jag ju kunna få till.
    Önskar dig god bättring.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag blir ju som tur är inte förkyld så ofta, men när det händer brukar det bli så här. Nu är jag ju extra stressad, eftersom jag vill komma iväg till Finland och min resa passar bäst att påbörja på onsdagar… så det blir veckovisa framskjutningar.
      Löv är tacksamma att torka, men se till att de blir helt torra så du inte får mögel. 🙂
      Hoppas din förkylning inte blir alltför långvarig. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.