Marja

Den långa resan.

Hälsporre?

IMG_20160908_121148

På Lidl sålde de prydnadspumpor för 14,- kilot. De lyser upp fint i fönstret en tid.

I dag har det varit regnigt och fuktigt i luften, men ganska varmt och skönt. När jag gick ut med soporna kände jag höstlukten i luften och hade stor lust att gå ner till sjön och skogen, men jag är tyvärr handikappad igen. Ända sen jag kom från Stockholm har jag haft ont under ena hälen, typ hälsporre. Jag har ignorerat det och nu har jag så ont i fotleden och utsidan av foten att jag faktiskt tog fram en krycka i dag. Suck och pust… alltid är det något med mina fötter och ben.

Jag vet vad det är. Insidan av mitt knä sjunker ihop och jag kompenserar det genom att gå på utsidan av foten. Det är därför jag snavar och trillar så lätt. Inläggssulor hjälper inte så mycket, utan den bästa hjälpen skulle nog helt enkelt vara ett nytt knä. Nu funderar jag på att fara till primärakuten i morgon och be om en kortisonspruta.

Jag hade hälsporre en gång i tiden som jag fick när jag dansade på hårt underlag med dåliga skor. Det tog tre år innan den läkte. Jag fick några kortisonsprutor när det var som värst, sen var det ’aktiv vila’ som gällde. Jag arbetade som lärare på Dragonskolan med kilometerlånga korridorer och gick med kryckor utomhus och i korridorerna och ställde från mig kryckorna och haltade i klassrummet och inomhus. Det var påfrestande.

Jag hade tänkt åka till Ikea i dag, men det blev inneröj i stället. Jag öppnade och rengjorde avloppet i både dusch och handfat. Det behövdes. Sen har jag tvättat och det blev lite trappträning med omaka par skor. Tog den skon som kändes bäst på respektive fot. I paketet jag hämtade ut på posten i går fanns bl.a. mjuka hälinlägg för skorna.

God natt mina vänner <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint pumporna lyste upp i ditt fönster.
    Men inte alls fint att du har ont under foten. Och vid fel belastning blir dte ju än värre. Kanske kan du få hjälp av en sjukgymnast med övningar för att stärka närlifggande områden.
    Men en kortisonspruta är väl en gd början för att få bort värken.
    Kanske bra att du vilar foten i form ett par dagar och inte far runt och belastar den så mycket.
    Stor kram och hoppas du snart blir bättre.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Foten är lite bättre i dag, så jag ska vila den. Hittade en burk Naproxen och tog en till natten.Den är ju inflammationshämmande också.
      Kram!

  2. Paula

    Hej däruppe! Har glömt bort att titta in till dig, har missat några temadagar o då har jag liksom nollkoll. Usch för hälsporre, jag hade något liknande tidigare som gjorde obegripligt ont. När jag googlade hittade jag säkert tre-fyra diagnoser som passade in, haha. Men, trots en uppsjö av ”hjälpmedel” så var det nog mest tiden som läkte, för efter en längre period (kändes det som) så var problemet puts väck! Nästan från en dag till nästa, så jag hoppas det blir likadant för dig. Jag har inte ont i knäna, däremot är de så stela att jag inte lyckas böja mig ner på huk…vilket är besvärligt när man som jag ska plocka svamp mest varje dag…
    Ha en fin höstvecka/Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! Jag har också missat en massa temadagar. Har haft problem med datorn och så har jag börjat hänga mer på Instagram.
      Det är nog så att det onda i foten ska läka av sig själv… det är ju en inflammation i senfästet… himla besvärligt och irriterande.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.