Marja

Den långa resan.

Framtidens energi

IMG_20160913_222337

Solnedgången ser lite annorlunda ut när man är inne i stan och husen skymmer horisonten. Men de små molnen, som såg ut som bommullstussar, belystes så vackert underifrån.

Jag var på väg till Folkets Hus för en energiträff med HSB och Umeå Energi. Alltså, framtiden är här. Solpaneler och laddningsstationer för elbilar hör till verkligheten. Trots att det var intressant, höll jag på att somna innan vi tog en liten paus. Det var ju den tiden då jag brukar slockna en stund på soffan. Jag hade satt mobilen på ljudlöst och ’vaknade’ till när panelen lyste upp för att min kompis ringde.

I dag har vi haft sommarvärme. Jag var nere en sväng på stan på dagen och där var det så vansinnigt rörigt. Det var matmarknad på gågatan, samtidigt som man håller på och river upp hela Rådhustorget. Oväsen, damm och alla dessa matstånd. Matmarknaden har rest runt i Sverige hela sommaren och jag undrar hur många gånger de där pyramiderna med engelsk fudge har plockats upp och ner. Jag har inte bacillskräck, men de ligger där helt oskyddade… Jag brukar köpa fish-and-chips, men i dag kände jag inte för att göra det. Jag köpte inte heller någon Cheddarost från den trevlige irländaren. Jag var nog för stressad av röran.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Är det rörigt så förlorar jag också lusten av att handla så jag kan förstå dig.
    Och visst är det skön sensommarvärme i Sverige, här har vi det väl hett, men det ska bli svalare om ett par dagar. Skönt tycker ju jag.
    Önskar dig en fin dag och kanske blir det en vykeltur idag ner mot sjön.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det blev en cykeltur i dag, men tyvärr inte ner till sjön, för jag var tvungen att fara och handla. Men det var skönt och jag stannade ett par gånger för att fotografera.
      Ha det så fint med de dina!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.