Marja

Den långa resan.

Guldgult

DSCN1358

Träden lyser som guld i solskenet. Det är mestadels gult man ser, jag saknar den intensivt röda färgen. Lönnarna jag cyklar förbi är fortfarande gröna och lite röda längst upp, inte ens aroniabuskarna har blivit så värst röda än.

Björkdungen är vackert gul.

DSCN1361

Och solrosorna har vuxit upp till grannens balkong.

DSCN1359 (2)

Titta på de fina röda balkongerna! I fjol bytte Bostaden AB ut balkongerna på ett flertal  hus på Ålidhem. De förut grå och rostiga balkongerna i korrugerad plåt, byttes ut till dessa röda. Ett lyft för husen, tycker jag, som cyklar förbi där ofta. Lite längre bort fick husen ljusgula balkonger. Lite mer diskreta kanske.

Snart kommer bygget av cykelskjulen hos oss i gång. Bygglovet är klart och nästa vecka ska jag gå igenom planerna med entreprenören. Tillsammans med min medhjälpare från HSB förstås. Jag vet ju precis hur jag vill ha det och hoppas att jag får gehör för mina tankar. Det är en hel del markarbete och jag värnar ju om våra buskar och vill ha fin gräsmatta till nästa sommar, så jag får kanske kämpa lite mot asfalt och plattor. Vissa saker kanske inte går att genomföra rent praktiskt och då får jag nöja mig med det.

Exet kom i dag på genomresa till Finland. Alltid trevligt att träffas och vi har redan blandat ihop våra glasögon och kameror. Av någon anledning skaffar vi likadana saker.

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Den röda färgen på löven kommer nog om ett tag och tills dess får du nöja dig med att se de vackra röda balkongerna.
    Spännande med cykelskjulen och så roligt att du varit med och påverkat att de kommer til. Att kämpa mot asfalt och plattor tycket jag låter bra och det är ju mycket finare förstås.
    Önskar dig en trevlig kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, de röda löven börjar komma… i dag har jag sett en hel del redan. 🙂
      Kram!

  2. Freja

    Så fint med de röda balkongerna! Skönt att de kan bidra med det röda i höstfärgerna. Jag önskar det fanns mer rönn runt mig, eftersom det är ett så vackert höstträd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.