Marja

Den långa resan.

Tillbaka på ruta ett

IMG_20161031_175804

Spooky Halloween! I kväll skyndade jag mig genom min favoritpark till ett akutbesök hos tandläkaren. De kala pilträden skapade verkligen halloweenstämning i mörkret.

Jag nämnde ju härom dagen att jag hade ansiktsvärk. Den blev värre och i morse vaknade jag med en svidande kramp i högra halvan av ansiktet som jag kände igen. Trigenimusnerven! Tillbaka på ruta ett. Ringde tandläkaren och sköterskan sa att jag skulle få komma på fredag. Eftersom jag tyckte att det kändes akut, enades vi om att tandläkaren skulle få ringa mig. Jag visste att om jag ringde vårdcentralen, skulle de säga att jag skulle till tandläkaren först. Så det var bara att gilla läget och bita ihop.

På eftermiddagen, när jag satt i bussen på väg hem från Rusta, ringde tandläkaren och sa att jag får komma när som helst så skriver han ut antibiotika. Jag for hem, åt och for sen tillbaka ner på stan, för jag ville ha medicin på direkten. Verkar vara en infektion i bihålan, så jag fick en tiodagars penicillinkur. Implantaten ser bra ut på utsidan…så det verkar som jag har något gammalt skit kvar i bihålan. I morgon ska jag ringa till vårdcentralen och KRÄVA att få en genomgång av den där röntgen jag gjorde för snart ett år sedan. Det fanns något i bihålan som den grekiska läkaren inte kunde förklara för mig. En ’bula’ sa hon, men just då kändes den stora tandinfektionen mest aktuell. Det måste väl finnas någon som kan, och har tid, att förklara det där för mig på svenska. Jag får bråka tills jag får besked.

Lite less är jag eftersom  jag tyckte att allt har gått så bra. Men vad gör man… nu får jag käka värktabletter och penicillin och hoppas att jag inte behöver förlora fler tänder och att implantaten sitter kvar.

I dag är det den sista oktober. När jag stod och väntade på bussen hem från Ersboda sken solen så vackert på de kala björkarna trots att himlen var jämnmulen.

IMG_20161031_212259

Jag längtar faktiskt efter snö. Den skulle lysa upp mörkret lite grann. Jag köpte en ny ljusslinga till balkongräcket på Rusta och ska montera den i morgon. Jag köpte ett nytt ljus till lyktan jag har på balkongbordet också.

God natt mina vänner <3

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Fy vad tråkigt det är då det ska jäklas så där. Och att man sedan ska måsta bråka om att få svar på vad det kan vara. Det räcker ju med att det är som det är, tycker man. Hoppas det löser sig för dig. //Kram

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Maria! Ja, man blir ju less. Sitter just och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. 🙂
  Kram!

 3. Ditte

  Så väldigt tråkigt att du hfått sådan värk och skönt att du hyfsat snabbt fick en tid hos tandläkaren. Men visst måste du kunna få förklarat dina röntgenplåtar. Ohc gör de det inte på VC så be att få ut dem och kontakta en annan läkare som kan förklara. Mycket kraft ta r det att bråka om saker som egentligen skulle vara självklara.
  Hoppas nu ätt värken och infektionen ger med sig.
  Styrkekram från mig.

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Ditte! Det är nästan exakt 1 år sedan de här besvären började, så det är nog på tiden att det blir utrett. Jag trodde ju att det skulle bli bra när jag fixat tänderna, men så är det kanske inte. I alla fall ska en doktor ringa mig på torsdag och gå igenom röntgenläkarens tolkning med mig.
  Jag mår mycket bättre nu. Penicillinet verkar ju direkt. 🙂
  Kram!

 5. Freja

  Fy, så jobbigt med bihåle- och tandbesvär! Hoppas det går över med penicillinet så du slipper det. Jag längtar oxå efter snö, i dag snöade det men det försvann så fort det hamnade på marken.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är tålamodsprövande, men penicillinet hjälper redan. 🙂 Det snöade här också i dag… kändes nästan magiskt. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.