Marja

Den långa resan.

Gråväder

DSCN1442

Nere vid sjön var det grått i dag. Lite snö på marken, men faktiskt tillräckligt att någon hade gjort en snögubbe. Det behövs inte mycket förrän barnen börjar rulla bollar.

Jag brukar ha en stunds vattenmeditation vid stranden, men i dag var det ingen bra energi där. Det fanns en stressig oro i vattnet… en föraning om att snart kommer isen.

Jag mår mycket bättre i dag. I kväll var jag på akvarellmålningen och det var faktiskt en hel månad sedan sist. Jag missade ju en gång i och med operationen. Vi målade glas med vatten i. Det är bland det svåraste som finns. Allt är genomskinligt… Vi fick några goda råd av vår lärare innan vi började… att inte använda hjärnan så mycket, utan försöka se färger och former. Det gick så där. Jag målade först  av en bild på ett glas med vätska i och sen försökte jag måla av ett av glasen på bordet. Det blev en äggkopp. Fröken kom och sa att jag hade gjort det hon sa att jag inte skulle göra, använt hjärnan och bara sett glaset, inte färgerna och formerna. Attans, att det ska vara så svårt. Jag försökte rätta till det, men det blev inte bra. Jag tappade koncentrationen mot slutet. Kan jag skylla på att jag inte är riktigt frisk?

Men det var roligt att måla och trevligt att träffa de andra. De började fråga hur det var i Finland. Ja just det… det känns så länge sedan jag var där.

I morgon ska doktorn ringa och så ska jag känna efter om jag orkar fara på vattengympan. Jag skulle behöva det.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att du mår bättre så att du orkade med målningen och jag kan tänka mig att det var svårt att få till det. Lätt att använda hjärnan för mycket….
    Hoppas nu att doktorn som ringer kan förklara vad som är fel med din käke och be annars att få tid och komma dit. Håller tummarna för det bästa.
    Skickar sol och lite värme att pigga upp det grå med.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Och tack för solen! Den kom hit i dag. 🙂 En trevlig doktor ringde och jag fick en förklaring. Ska skriva om det i dagens inlägg.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.