Marja

Den långa resan.

Dramatisk dag och kväll.

IMG_20161109_142352

Vad hände? Den frågan ställde sig nog många i morse när de vaknade upp efter presidentvalet i USA. ’All världens barn’ poserade villigt för mig och påminner oss genom sina allvarsamma ögon att nu måste vi prioritera solidaritet gentemot våra medmänniskor och lägga egoism och den egna bekvämligheten på hyllan. Kampen måste gå vidare för en bättre värld… no matter what.

Jag har varit alldeles avtrubbad hela dagen. Kom mig knappt för att stryka rena kläder att ha på mig när jag skulle iväg till Rex på information och middag med HSB. Informationen gällde HSB Umeås sammanslagning med HSB Norr. Det blir vissa förändringar, bl.a. nytt faktureringssystem för mig och antagande av nya stadgar. Vår förening som precis har arbetat sig igenom processen med nya stadgar, får börja om från början. Till vilken nytta kan man undra?

Efteråt blev vi bjudna på god buffé och ett glas vin och kaffe utan kaka. Vi satt runt runda bord, dukade med vita dukar och vikta tygservetter i det gamla rådhuset och jag tog inte en enda bild. Jag kan inte fotografera när det är mycket folk. Tänkte ta några bilder efteråt, men då fick vi bråttom till bussen.

I kväll har det varit dramatiskt här på Tomtebo. En granne skickade ett sms från sitt jobb att jag skulle gå in på Vk och läsa, för det var tydligen en massa poliser längre upp på gatan. En person hade hämtats ut ur en lägenhet av poliser med automatvapen. Inte så nära att jag såg något från fönstret dock.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

P.S. Läste just på nätet att polispådraget med säkerhetsstyrkor m.m. hade förorsakats av en anmälan om vapenbrott, som visade sig handla om ett luftgevär. Det är ju himla bra att polisen är alert. Ibland. D.S.

4 kommentarer

  1. Ditte

    Resultatet av valet i USA är verkligen olustigt och visst känner jag oro och samtidigt ser vi här i Sverige hur SD går framåt. Här tror jag att många är missnöjda med en politik som förs och så
    verkar det vara nu i USA.
    Mäniskors missnöje står ju för något….
    Egoism och bekvämlighet borde vi ta och tänka bort, helt klart.

    Trevligt med ditt möte och roligt att bli bjuden på god mat vid vackert dukade bord.
    Sen kan jag förstå att det känns motigt att börja om med ett nytt system efter sammanslagningen mellan föreningarna.

    Läskigt med polispådraget men bra att det inte var så illa.

    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det stod ingenting i papperstidningen i morse om polispådraget. ?? Antingen tog USA valet all plats eller så var det för pinsamt att skriva om. Eller så hann de inte få in det… kommer kanske i morgon.
      Kram!

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Marja …. Jag är oroad , men läs min blogg , som jag skrev i kväll .
    Vi får ta det med en klackspark …. Inget är som det ser ut ibland .
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, vem är inte orolig? Jag har läst ditt inlägg och lämnat en kommentar. Håller med dig i det du skriver.
      Ha en skön helg! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.