Marja

Den långa resan.

Grande sortie

IMG_20161123_103202

I morse var jag ovanligt tidigt ute i dimman. Eftersom jag inte blir registrerad på Ålidhems hälsocentral förrän nästa vecka, blev jag tvungen att göra ett sista akutbesök på min gamla hälsocentral. Och det blev ett ordentligt besök… en grande sortie skulle man kunna säga, för sällan har jag blivit så ordentligt genomgången. Jag tillbringade fyra timmar i olika väntrum och inne hos sköterska…akutdoktorn…labbet för provtagning…sjukgymnasten och sedan tillbaka till en annan doktor. Alla väldigt trevliga och omhändertagande.

Jag har lätt neuropati i fötterna, vilket betyder känselbortfall omväxlande med nervvärk. Prognosen är att det förvärras med tiden och i höst har jag känt av det från och till… men när det började sprida sig uppåt benen, låren och bäckenet på bara några dagar, blev jag orolig. Jag googlade och läste bipacksedlarna på mina mediciner och kom fram till att det antingen kunde vara en allvarlig virussjukdom, en nerv i kläm i ryggen eller vitamin B12 brist.

Med uteslutningsmetoden kom vi fram till att vänta på blodproverna och hoppas på att kunna fixa mig med B12 och magnesium. Jag mår mycket bättre i dag, så jag är inte orolig längre.

Som tur var tog jag med mig ett äpple och kunde roa mig med Instagram. Bl.a. tog jag en bild på de fina höghuslyktorna i ett av väntrummen. Såna skulle jag också vilka ha. Roliga antenner på taken.

IMG_20161123_124215

Jag har i stället gjort en julburk. I en stor burk från Ikea plockade jag ihop några julgranspumlor, kottar jag plockat och en stor ljusmanchett med glasbollar från Pentik. Sen placerade jag ett stort värmeljus i mitten och burken blev fin att ha på byrån, där jag kan se den från soffan.

IMG_20161123_195517

God natt mina vänner<3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra att du blev ordentligt genomgången. Och tid tar det, men bra att få det gjort. SEdan är det många gånger så att olika mediciner påverkar varandra och kan ge de mest märkliga symtom och förvärra de man har.
  Hoppas nu att blodproverna visar på att det inte är något allvarligare. Håller tummarna!

  Vilken fin burk du gjort i ordning! Blev klart inspirerad och ska se vad jag kan få till.
  här skiner solen från en blå himmel idag så jag ska ge mig ut när det ännu är ljust.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag tror inte att det är något allvarligare. Känner mig mycket bättre i dag och har varit på vattengympan. 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.