Marja

Den långa resan.

Irriterad

IMG_20161129_205121

Jag försöker undvika citrusfrukter, för de höjer blodsockret så hastigt, men pomelo vill jag njuta av ibland och jag köper ett par när priset är gynnsamt. De här två är röda i köttet, som blodgrape ungefär, och ganska söta. Jag smällde i mig en hel i kväll. Hälften är ju skal, men när man kämpat av det, tycker jag det är så mysigt att sitta och pilla fram fruktköttet med fingrarna. Och det är bra att det tar lång tid att äta dem.

Jag behövde faktiskt den här frukten med en kopp te när jag kom hem i kväll, för min loppiskarriär började inte bra. Jag kom dit med alla mina saker och båset jag hade bokat och betalat var inte tömt. Det hade skett ett misstag och jag skulle få ett bås (med sämre läge) i närheten. Det betydde att allt jobb jag gjorde i går med prismärkningen var förgävaes… jag måste byta till nya prislappar med nya streckkoder. Exakt samma sak hände mig första gången jag hade bokat ett bås för två år sedan och jag undrar om det är jag som är otursförföljd, eller om ordningen är så dålig?

Jag blev förstås jättearg och besviken och funderade en kort sekund på att skita i det hela och fara hem igen med mina saker, men blev övertalad att låta dem prismärka om allt i morgon och så skulle jag få tre extra dagar gratis. Jag är ju väldigt fundersam vad som händer om någon hinner köpa något med den gamla streckkoden, men tydligen är streckkoden koppldt till mitt kundnummer och inte till båsnumret, så jag får lita på det. Nu är det ju inte hela världen och i vanliga fall skulle jag inte ha blivit så arg… men det var ju det att det hade hänt förut.

Sen blev jag ytterligare irriterad för jag kom inte in på internet med laptopen. Vi har ju en gemensam anslutning till Telias bredband i hela huset och många av mina grannar har klagat på att de blir utkastade eller inte kommer in, eller att internet är segt. I kväll fick jag göra en felsökning och uppmanades att ansluta ethernet kabeln till datorn och routern/vägguttaget. Det har jag bara gjort när jag installerade bredbandet när jag flyttade in. Det hjälpte för tillfället i alla fall.

Grannen har monterat en så fin ljusslinga på sitt balkongräcke. Det är som små istappar som svänger lite lätt. Undrar hur de beter sig när det blåser ordentligt? Jättefina är de i alla fall och jag sitter och tittar på dem genom balkongdörrsfönstret. Så nära har vi våra balkonger.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jadu, där ser man, man kanske får skylla sånt här på teknikens under, det fungerar inte alla gånger, som man skulle vilja önska. Hoppas du blir av med det mesta, så du slipper bära hem sakerna igen. //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det var en kombination av tekniken och den mänskliga faktorn… vad jag förstår hade den som hyrde båset jag fick inte varit tydlig, och kunden har ju alltid rätt…
   Jag har gått vidare och min vecka blev förlängd med tre dagar. Det jag inte har fått sålt ger jag nog bort sen… Vi får se.
   Kram!

 2. Ditte

  Pomelo tycker jag också om men har bara köpt dem här någon gång. I ASien har jag ätot dem ofta och ibland i olika sallader men då har de varit skalade och färdiga för ätning.
  Kan lätt förstå din irritation vid båsloppisen och särskilt eftersom detta hänt tidigare.
  Men om de nu märker om dina saker och du får några dagar extra så blir det ju en viss kompensation.
  Trist när internet är segt elle rinte alls fungerar. Blir själv väldigt irriterad då. Skönt att du i alla fall fick till det.
  Önskar dig en trevlig onsdag och hopp om bra försäljning.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Pomelo är ju jobbig att skala. Ska gå ut på You tube och se om det finns någon instruktion hur man ska göra, för jag sliter och drar av alla krafter. 🙂
   Nu har jag lugnat ner mig angående båsloppisen, men riktigt roligt känns det inte längre. Fast det är bara att bita ihop och slutföra projektet. 🙂
   I dag fungerar internet klanderfritt.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.