Marja

Den långa resan.

Strandsatt

IMG_20161204_232914

I morse såg det ut så här på mitt fönster. De lätt fallande snöflingorna hade fastnat på rutan. Kändes riktigt mysigt och ombonat.

I dag hade jag tänkt mig en lugn och stilla dag, men ville ändå fara en sväng till loppisen eftersom jag sett på mitt saldo att jag sålt en del. När jag skulle byta buss i stan hade det börjat regna och på gatorna var det blixthalka. Bussen kröp ner till Mariedal. När jag sen skulle hem och stått och väntat en halvtimme, kom någon och sa att lokalbussarna stod stilla tills man hunnit sanda. Det händer ibland och i och för sig är det bra att man inte tar risker med fulla bussar.

Klockan var fyra och affärerna stängde. Jag ringde trafikupplysningen för att få bekräftat att inga bussar var i trafik. Sen ringde jag efter taxi…jag ringde tre taxibolag och alla hade väntetider på någon timme. Till slut stod jag ensam kvar på parkeringen utanför Affärshuset på Mariedal. Ringde min kompis för jag tänkte att jag kanske skulle orka traska till henne på Mariehem,  men hon var inte hemma. Nu började jag frysa och var hungrig och kissnödig. Och då kom jag på att det finns ju ett matställe i närheten, gick dit och åt en god pasta med gräddfrästa grönsaker.

Efter någon timme ringde jag upplysningen igen och fick veta att bussarna precis börjat gå.  De gick lite hipp som happ, men jag krånglade mig hem och var hemma två timmar senare än planerat.

Jag är väldigt besviken på den här loppisomgången. Var inne och kollade saldot igen och har inte fått in pengarna för två lite finare och dyrare saker. Jag tror att de är stulna. Sen har jag två små kameror i ett låst glasskåp och de har placerats längst ner i golvhöjd. I dag frågade jag om de inte kunde flytta upp dem så att de syns bättre de dagarna jag har kvar. Tyckte det skulle vara rättvist att göra så, men är inte säker på om min begäran kommer att hörsammas.

I morgon ska jag äta lunch med skrivargruppen och på tisdag är det dags för tandläkarbesök.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Oj, vilket väder ni fick! Och är man beroende av bussar så vill man ju att de ska gå. Men å andra sidan vill man heller inte halka runt i bussar på osandade vägar.
    Skönt att du fick mat i magen och kunde värma dig innan du sent om sider kom hem.
    Trist med loppisen som inte fungerat så bra denna gång. Men håller tummmarna för att sakerna inte blivit stulna och att kamerorna får flytta upp.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Det gick ju ingen nöd på mig och jag var ju inte ute i ödemarken, men jag tänkte på dem som skulle med flygbussen eller passa ett tåg eller långfärdsbuss. Hoppas de fick taxi i alla fall. 🙂
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.