Marja

Den långa resan.

Ruskar av mig obehagskänslan.

IMG_20161211_181006

Var på ICA Maxi i går och köpte leverlåda och morotslåda. De hade kålrotslåda och potatislåda också, men eftersom jag ska göra både kålrotslåda och morotslåda själv till jul, var jag egentligen mest intresserad av leverlådan. Kokt potatis, lite leverlåda och lingonsylt är gott som omväxling.

I dag har jag plockat och plockat, torkat damm och fixat. Jag har inte haft tid att sortera något, utan gjort som vanligt… tidskrifter och papper i en plastkasse och småkrafs i en liten ask och så gömmer jag det i skåpet tills jag får tid att ta itu med det. Ni vet inte vad jag hittade i mina stora garderober när jag flyttade.  I morgon ska jag gå upp i förrådet med lådan för julsakerna och sen ser det nog ganska bra ut på ytan.

Jag bakade en mjuk pepparkaka också. Hoppas den blev god.

Sen tittade jag på sista avsnittet av ’Allt för Sverige’. Det var jämnt mot slutet. Fy, att förlora med en sekunds marginal. Det måste kännas surt.
Har ni sett ’Midnattssol’ som också gick med sista avsnittet i kväll? Vilken dålig serie! Spektakulär… skulle jag vilja säga. Spännande? Ja, på ett obehagligt sätt. Egentligen ville jag inte fortsätta se den efter första avsnittet, men tänkte att jag skulle ge den en chans till och efter andra avsnittet måste jag ju fortsätta för jag fattade ingenting och ville veta vad det hela gick ut på. Jag fattar fortfarande inte… Den där stackars lilla franska polisen som blev brutalt nedslagen och sparkad liggande på marken ett par gånger och nästan dränkt och sedan var i farten igen följande dag. Hur trovärdigt var det? Inte ens ett revben blev spräckt. Nej, nu ruskar jag av mig obehagskänslan och ser fram emot ’Projekt Runway’ i morgon eftermiddag. Och sen såg jag att ’Iceroad truckers’ hade kört i gång igen.

Ha en lugn måndagsnatt <3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Midnattssol har jag inte sett och just serier på tv ser jag väldigt lite av och jag ser nog lite på tv över huvud taget. Blir så trött på progran som görs för att vara program. ”Min sanning” med Anna Hedenmo och skavlan förslker jag se och ”Så mycket bättre” (men blir trött av reklamen…) Agenda och Nyheter gillas också…Så visst blir det en del….
    Kålrotslåda och potatislåda tycker jag är gott och vi får det ibland på Åland och inte bara til jul. Just lever jar jag svårt för…
    Men njuk pepparkaka äter jag gärna.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Läste i dag att ’Midnattssol’ får priser utomlands för bästa serien… m.m.
      Jag kan inte riktigt förstå det.
      Jag är inte så förtjust i morotslådan, tycker inte den smakar så mycket, men kålrotslåda tycker jag är gott, så oftast gör jag bara den. I år har jag blivit ombedd att göra båda dock. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.