Marja

Den långa resan.

Ingen bagerska

IMG_20161212_203655Nej, jag är ingen bagerska. Jag bakade sällan bullar när Johanna var liten, stackars barn. Det finns ett foto dock när hon står på en stol vid köksbordet och äter pepparkaksdeg. Jag bakar tårtor och pajer och har ett favoritrecept på fruktflan, men det är långt mellan gångerna. Jag är inte så intresserad, helt enkelt.

Kryddkakan jag bakade i går blev sådär. Bakpulvret var gammalt och den fluffade inte till sig som den brukar. Den såg väldigt torr och tråkig ut, så jag försökte piffa till den med lite florsocker och sockerkulor som jag hittade i en burk i skåpet. Den gick att äta och de unga killarna i styrelsen åt flera bitar. De gillar hembakat.

Mötet gick bra. Det var faktiskt trevligt att vara hemma hos mig… jag blev tvungen att städa och jag hade tänt en massa ljus i lyktorna i fönstrena och på byrån och bordet. Det blir varmt med tända ljus, plötsligt var det 24 grader här inne. Styrelsen fungerar bra nu, men i höst blir det stora förändringar, då ett par flyttar och en slutar. Ordföranden och jag fick beröm för hur vi hade hanterat och löst ’konflikten’ vid den störningsanmälan som kommit in och det kändes bra.

I morgon ska jag åka in till stan och hämta en julklapp jag beställt på Pysselshopen. Jag kan inte berätta mer just nu, men jag är himla lycklig att den hann komma innan jag skickar iväg mitt mammapaket till Stockholm.

Ha en lugn Lucianatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Nej, kakor kan leva sina egna liv men de brukar ändå ha en strykande åtgång.
    Rolit att ni fick beröm för styrelsearbetet för sådant värmer.
    Låter spännande med en julklapp….
    Och visst är jag nyfiken.
    Stor kram och trevlig Lucia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.