Marja

Den långa resan.

Beslutsamhet

IMG_20161214_105256

Gårdagens accumulerade stress har spillt över till i dag, så jag har tagit det lugnt. Kom på att jag har glömt presentera Paulo Coelhos ord för december, vilket är beslutsamhet. Så här säger han bl.a.:

”Inget sker utan ansträngning. Man måste tro. Och för att kunna göra det måste man bryta fördomsbarriärerna, och det kräver mod. För att få mod måste man övervinna rädslan.” (Ur Otrohet)

Trösterikt, tycker jag.

I dag var atmosfären rosa och jag gick ner till sjön och fick några fina bilder.

IMG_20161214_155618

IMG_20161214_160130

Solnedgången såg ut som en skogsbrand.

IMG_20161214_161220

Jag plockade lite blåbärsris och hoppas att det hinner blomma till jul.

Ha en lugn onsdagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Beslutsamhet kan vara nog så svårt, men det ligger mycket i att för att nå dit måste rädslan övervinnas och blandas med mod och tro. Kloka tankar som vanligt av Coelho.
    Du har tagit väldigt vackra bilder och kanske var det din beslutsamhet som drog dig till sjön. Jag njuter av att se dem men saknar inte kylan.
    Önskar dig en fin dag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det var min beslutsamhet att få ro i sinnet som drev mig till sjön. Klockan var mycket, det började skymma och jag var hungrig, men jag kände att jag måste ta en kort tur dit ner. Och det var bra för mig…jag fick fina bilder, blåbärsris och blev mycket lugnare. 🙂
      Kram!

  2. Caanita

    Du plockade blåbärsris och hoppas att det ska blomma till julen, själv förknippar jag blåbärsris till påsken och lingonris till julen.
    Visst är det kul att vi är olika vi människor?
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag plockade lite lingonris också, men blåbärsriset var mer tillgängligt. Jag plockade blåbärsris hela förra hösten och fick både löv och blommor på dem. Jag tycker de är dekorativa på köksbordet. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.