Marja

Den långa resan.

Nu har jag fått nog!

IMG_20161230_154023

Isläget vid Strömpilen i dag.

Nu har jag fått nog. Jag får ett trettital spamkommentarer varje dag som jag måste sitta och radera. De seriösa kommentarerna riskerar också att hamna i skräpposten och jag kan inte ha det så. Jag försöker kontakta support, men det verkar som vi inte har någon. Vet någon vart jag ska vända mig, eller vad jag ska göra? Jag skulle kunna tänka mig att stänga av möjligheten att kommentera för en tid, men har inte hittat någon funktion för det.

Mitt nyårslöfte är att inte längre tolerera detta, så antingen får jag lov att stänga ner bloggen helt eller ta den och dra vidare till ett annat ställe. Är faktiskt väldigt besviken på Vk-bloggen. Man skulle ju tycka att de skulle värna om sina bloggare, eller är det bara politikernas bloggar som räknas? Min blogg ligger ju ändå bland de 15 mest lästa bloggarna dagligen.

Ha en lugn lördagsnatt <3

10 kommentarer

 1. Ditte

  Väldigt tråkigt! Men med så dålig support så skulle jag nog tänka mig att byta bloggportal. Vet ju inte om du kan flytta med dig dina inlägg, men annars ligger de ju kvar på VK bloggen. Borde dock gå att flytta alltsammans.
  Passar på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År från ”Lilla London”.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Vi ska ha ett bra spam-filter, men tydligen fungerar det inte alls. Tidigare har de som spammat kommit åt enstaka inlägg, som jag då raderat för att slippa dem, men nu lägger de sina meddelanden på alla äldre inlägg…
   Det går att flytta hela bloggen till ett annat ställe. Är verkligen less på nonchalansen på den här portalen.
   Undrar var du är, men får väl veta det så småningom. 🙂 Gott Nytt År i alla fall!
   Kram!

 2. grandmother

  Det kan vara möjligt att det är just för att din blogg är en av de populäraste som du får alla dessa skräpmejl. Jag har sett att efter de gånger jag varit med på ”populär-listan” så får jag ett antal onödiga mejl, men däremellan har jag inga. Jag hoppas de klarar att lösa problemet. Jag önskar Dig ett Gott Nytt År! Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det är så konstigt för jag får inga signaler från någon annan att de får spamkommentarer.
   Ett Gott Nytt År till dig med!
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Anders! Har faktiskt tänkt på något sånt, men det är ju Vk som skall hjälpa med det … får väl kontakta någon annan än support för hjälp…
   Gott nytt år till dig!

 3. Annevi Linder

  Hej Marja och god fortsättning på det nya året. Ville skriva för vad det beträffar ”spam” jag har haft åtskilliga på min webbsida och det blev bara värre när vk började med Word press.jag har ringt och påpekat vad som händer. Det är som du säger faktiskt inte roligt att skriva här när det kommer in en massa otrevliga saker. Jag trodde själv jag var ensam om detta eftersom inga andra har reagerat, blev i all detta glad ändå att lösa det du har skrivit. Jag känner som du att inte skriva mer här. Det är nu länge sedan som jag skrev. Hoppas vk kan fixa detta så vi får fortsätta med bloggen. Om vi blir fler som yttrar oss så kanske de börjar förstå att de måste göra något. // med hälsningar Annevi Linder, min blogg ligger på Storumans kommun.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack för kommentaren! Skönt att höra att det är ett problem hos flera. Jag kommer att kontakta Vk om detta på olika sätt, för de måste ju bara värna om sina bloggare.
   Önskar dig en god fortsättning på det nya året!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Jag får också, dagligen spam kommentarer, och det är oftast från gamla inlägg. Ett tag var det hur många som helst, idag är det väl 3-4 stycken/dag som kommer in. Jo, jag är less på dom också.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har också märkt att det är på gamla inlägg, kanske är det dem innan vi gick över till WordPress. Förra gången såg jag att det bara var samma tre-fyra inlägg och raderade dem, men nu är det alla inlägg. Är så himla less… i dag hade jag 38 st och har snart kommit upp i sammanlagt 3000.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.