Marja

Den långa resan.

God fortsättning!

DSCN1495 (2)

God fortsättning på det nya året!

Jag firade in 2017 med de bästa vännerna. Hade gjort en påse till värdinnan med en liten present och en fruktflan till efterrätt.

DSCN1494

De senaste åren har jag gjort en antingen till jul eller nyår och försökt lägga frukterna som en mandala. Den blev inte perfekt i år heller och när det gäller fruktdekorationer går det inte att börja om från början. Men den blev riktigt god och vi åt upp hela på sex personer.

För övrigt var det trevligt och när klockan slog tolv, tittade vi på nyårsfirandet på Skansen i TV och fyrverkerier genom fönstret. Sen tog jag nattbussen hem, bytte vid sjukhuset och höll på att inte bli insläppt…igen! Bussen var knökfull och jag hoppas att chauffören väntade med att öppna dörren tills de som skulle av hade stigit av, men en kort sekund fick jag en riktigt obehaglig déjà-vue känsla från den tidigare förödmjukande händelsen. Chauffören såg mig, men ändrade inte en min och öppnade dörren först när det kom en annan kvinna och bankade på dörren. Så himla obehagligt! Ingen social kompetens hos vissa busschaufförer. I den bussen jag kommit med var det härlig stämning. Den kördes av den chauffören som brukar spela reggae-musik i hela bussen och alla satt och nickade i takt och önskade varandra Gott nytt år.

I dag tog jag en promenad nere vid sjön. Det var några minusgrader, ett vidunderligt ljus och nästan trängsel nere på isen. Det var isigt att gå, men jag hade gåstavarna att stödja mig på och på ett ställe kunde jag till och med ta mig ner på isen. Himlen var ljust lila-rosa-ljusblå i olika lager, men de fina luftlagren fastnar inte på bild. Jag tog en liten film med mobilen medan jag snurrade runt min egen axel… och förstörde den genom att både snörvla och sucka högt. Visste inte att jag hade så mycket ljud för mig.

DSCN1497

DSCN1496

På andra sidan gick solen ner mellan tallarna som en stor eld och jag kände en stor tacksamhet till livet.

IMG_20170101_155706

Ha en skön söndagskväll <3

P.S. I dag har jag markerat 38 skitkommentarer som skräppost. I min skräppost ligger just nu ca 1500 kommentarer… jag brukar tömma den när jag kommit upp i 1000 och har gjort det ett par gånger… så jag kan gott säga att jag fått över 3000 skräppostkommentarer på sistone. Har fått signaler om att andra också drabbats, så nu måste något hända.

6 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    Hej.
    Förstår inte riktigt, senast pratade du om spam, nu kallar du fenomenet
    skitkommentarer som du inte läser !!
    Att försöka ta sig rollen av allmän person ger alltid stora krav på insikt
    och klokhet, berömmelse kommer inte utan uppoffringar. Kan dessa
    kommentarer ha med dina skrivna ord att göra eller finns svaret att
    söka i annat ?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag använde fel ord… spam är vad det är… i dag 23 st från nonsensavsändare och innehållande reklam (?) för olika läkemedel ex viagra… med obegripliga boksatvskombinationer ex xxy?(”…
      Uppenbarligen skickade av en robot.
      Skulle jag få 30 ’skitkommentarer’ från mina läsare skulle jag inte skriva… det tror jag du också fattar.

  2. Ditte

    God fortsättning, Marja!
    Och vilken trevlig nyårsafton tilsammans med fina vänner. Din påse till värdinnan förstår jag uppskattades liksom det fina fruktflanet.
    Vilken skön promenad och tack för att du delar med dig av fina bilder.

    Väldigt trist med dessa spamkommentarer och kanske är det läge att byta bloggportal för det tar mycket energi att rensa allt.

    Önskar dig allt gott inför 2017 och hoppas vi ses i januari i huvudstaden.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det var trevligt och inga högljudda diskussioner för en gångs skull. 🙂
      Hoppas vi ses! Kram!

  3. Caanita

    Vilken vacker tårta, en riktig färgexplosion, det måste varit ett nöje att smaska i sig av den.
    God fortsättning på året. Jag måste få tipsa om vinterskorna ”icebugs”, dyra är dom, men fantastiskt bra mot halka. Det går inte att jämföra med broddar som man fäster på skorna och som åtminstone jag upplevde inte satt på plats särskilt lång stund.
    Lycka till!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Icebugs är ju jättebra om man bara går ut på promenad, men det blir lite besvärligt när man ska in någonstans. Jag har alltid broddarna på skorna och tar av dem när jag går in någonstans med ömtåliga golv. Eller så har jag dem på tills jag kommer till stan och tar av dem på Vasaplan. Men icebugs skulle faktiskt vara bra när jag går ner till sjön ex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.