Marja

Den långa resan.

Jag är den jag är

Jag tog i med bastonerna i går och fick gehör. I morse fick jag ett mail från support att han hade blockerat ip-adresserna som skickat spam. Svårare än så var det inte… när man väl fått kontakt.

IMG_20170104_164603

I dag var det tandläkarbesök på schemat och det betydde en tur genom Vänortsparken. I natt började det snöa och det tunna snötäcket låg så vackert på marken och träden. Vinden var isande kall och bet i kinderna.

Den stora branden i Vattenfalls lokaler var precis bredvid tandläkarmottagningen. Det såg förskräckligt ut… hela taket och vindsutrymmet var som urblåst.

IMG_20170104_170034

När jag kom närmare tyckte jag mig se att det steg upp rök ur ett hörn. Först trodde jag att det var snörök, men efter en stund såg vi genom mottagningens fönster att flera brandbilar kom till stället och i kväll bekräftade man i nyheterna att en eldhärd blossat upp. Elden är ett kraftfullt element, som man verkligen skall ha respekt för. Som tur var kom ingen person till skada.

I dag fick jag mina nya tänder! Två iskruvade gaddar… vilken lycka efter tre års elände med infektioner och nervvärk. Nu gäller det att vänja sig att äta med dem. Har redan ont i huvudet när käklederna ska gå tillbaka till ett mer balanserat läge. Men jag är inte riktigt färdig. Vi ska sätta kronor på två framtänder, som vid det här laget mest består av plastlagningar och inte ser så vackra ut. Sen får det vara nog.

Jag har gjort färdigt min väggkalender.

IMG_20170104_003346

Ledorden för 2017 blev alltså ’Sum quod sum’ Jag är den jag är. Det kändes väldigt bra, eftersom jag under det gångna året blivit ifrågasatt i min personlighet. Men jag är den jag är och jag är både nöjd med det och stolt över det. Jag kämpar på som alla andra.

I kväll har jag varit över hos ordföranden i bostadsrättsföreningen och vi skrev ihop årsberättelsen för revisionsåret 2016. Det var inte så mycket i vår lilla förening, men nu är det gjort och jag har inget ogjort som ligger och stressar. Vilken skön känsla. Helgen kommer att bli lugn och om en vecka sätter jag mig på tåget till Stockholm. Yippee!

Nu ska jag sätta mig och pyssla en stund.

Ha en lugn torsdagsnatt<3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt att spammen nu är blockade! Men trist att det ska vara så svårt att få kontakt och något utfört. Hoppas du nu blir spamfri.
    Hra sett branden på tv och förstått att mycket är förstört. Mne visst är det läskigt att elden kan blomma upp på nytt när man tror den är släckt.
    Så bra att ditt tandisbesökt avlöpt väl, förstår att du är glad.
    ”Jag är den jag är” tycker jag är fint och klokt och så sant.
    Välkommen till Stockholm.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, tänk att det ska vara så svårt att få hjälp av support. Han skyllde på att alla hade varit på jullov… det var då ett långt jullov, för jag började klaga redan för ett par månader sedan. 🙁
      Det var lite obehagligt att se att det började ryka igen ett och ett halvt dygn efter eldsvådan, men de hade vakter där och maskiner som röjde upp, så de såg direkt och larmade brandbilarna. Min tandläkares svärföräldrar bor i huset bredvid och de hade varit väldigt oroliga.
      Ha en fin trettondagshelg!
      Kram!

  2. grandmother

    Så glad jag är över att du äntligen fick gehör! Det borde du ha fått direkt, men bättre sent än aldrig……jag hoppas det betyder att du stannar kvar här på VK? /Kram

  3. Judy

    Sure hope the spam troubles will soon end for you Marja. It is so annoying to see so many everyday. The picture with the little bridge is just lovely. Sad about the fire and glad the dentist’s office was fine. Nice that nobody was hurt. Love the calendar! 🙂 Good key words for 2017. Take Care my friend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Finally I was listened to regarding the spam messages. They hade stopped for the time being as the adresses were blocked. It’s a pity I couldn’t block them myself. It would have saved me a lot of stress.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.