Marja

Den långa resan.

Kallt i dag

Inga spam i dag. Känner redan hur blodtrycket sjunker till mer normala nivåer.

IMG_20170105_160450

Äntligen riktig vinter! Termometern har legat på -23 mest hela dagen. Lite ovant är det kanske… jag funderade till och med om jag över huvud taget skulle gå ut, men kände sen hur fånigt det lät. Jag klädde på mig ordentligt och kom för en gångs skull ut medan solen var uppe. Ljuset är tillbaka! Det var nästan bländande ljust och den kära björkallén var fint upplyst.

Jag tog en tur till Rusta och fick byta buss. På hemvägen fick jag tråckla med tre bussar. Kylan hade ställt till det med tidtabellen och åttan hoppade av någon anledning över en tur. Jag missade mitt byte för att chauffören var så snäll och väntade medan en äldre man stapplade till en plats och satte sig. Han hade så svårt att ta sig upp på bussen och jag hörde inte vad han sa till den kvinnliga chauffören, men jag hörde när hon sa att hon skulle vänta tills han satt sig. Synd att han inte ville sätta sig längst fram, utan gick längre bak, för de minuterna gjorde att jag missade min anknytning. Men det gjorde ingenting, för jag blev så glad över chaufförens omtanke.

För att inte behöva stå och frysa på hållplatsen hoppade jag på en annan buss och åkte en bit, men sen fick jag ändå stå en stund på Ålidhem. För att fördriva tiden på hållplatserna fotade jag den vackra eftermiddagshimlen och gjorde ett kollage.

IMG_20170105_162239

Det blev lite kallt om fingrarna.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Oj, det var en rejäl kyla hos er.
    Här har vi nu på morgonen -15 och en hel del snö har kommmit.
    Bra gjort att ta dig ut och det är ju fint när man väl är där. Ska ge mig ut idag en kort sväng men mitt ansikte vill inte ha kyla, jag får så ont för att huden är så tumm.
    Visst blir man glad över omtänksamma busschauförer, jag omtänksamhet över lag och du fick ju itll vackra bilder där du väntade.
    Tack! Men jag förstår att dte blev kallt om fingrarna.
    Kram och god morgon.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Kylan var kortvarig den här gången. Under natten och hela dagen i dag har temperaturen gått upp och just nu har vi bara -2,8 och det blåser.
      Ha en skön helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.