Marja

Den långa resan.

Ont i båda fötterna

IMG_20170123_162248

Solen sken i dag och den här lilla molntotten hade rymt iväg för att få segla iväg på egen hand på den blå himlen. Men när jag vände mig om var solen skymd av skrämmande moln. Ser ju ut som tjock rök.

IMG_20170123_163435

Jag var bara ute en kort stund… på ett ärende till grannhuset och till kiosken efter mjölk. Jag kunde knappt gå i dag nämligen, har ont i båda fötterna. Det onda i hälen har blossat upp igen på den ena och den andra foten låste sig i fotbladet i går, så jag inte kunde böja den. Vaknade tidigt i morse med värk i båda.

Ringde min nya Hälsocentral och presenterade mig. Ville boka tid hos en doktor… det var inte så självklart och nu ska ’min’ doktor ringa mig på torsdag förmiddag. Vaddå ringa? Skall hon bedöma mina besvär via telefonen? Då gäller det att vara klar och tydlig, så att man inte får en helt felaktig diagnos. Som jag sagt tidigare så tycker jag att sjukvården jobbar på ett konstigt och ineffektivt sätt. Jag skulle också kunna ringa till sjukgymnasterna och lämna ett meddelande på deras telefonsvarare och sen vänta på att bli uppringd. Det kanske finns nån som kan tejpa med sånt där kinesologitejp.

Jag får väl sitta på soffan och vänta. Nej, det kan jag inte göra, för jag måste ta mig till tandläkaren i morgon. Jag har två behandlingstillfällen kvar och vill inte skjuta upp dem, så det är bara att bita ihop och ta sig dit. Blir det kris kan jag ta kryckorna eller/och taxi. Jag är så dålig att ta värktabletter också… tänker att jag tar till natten och sitter och lider. Borde kanske ta något inflammationshämmande. Såg att jag hade tre Naproxen kvar i burken.

I morgon är en ny dag.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken vacker bild med molntussen på. Påminner om ett riktigt sommarmoln. Men det gör ju inte de på den andra bilden.
  Så trist att du fått ont i föttrne igen. Tror nog inte att VC är så bra med tanke på att de är mer allmänt inriktade. En oprtoped (kanske krävs remiss) eller en sjukgymnast borde ha bra kompetens.
  Och det är ju svårt att medicinera om man inte vet vad felt är. Men naproxen för att få bort värken för ett tag är ju alltid bra.
  Önskar att du snart blir av med det onda.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag ska försöka få en remiss till neurologen, för det är nog neuropati av något slag…det nämnde de på vårdcentralen när jag var där akut. Men när blodproverna var bra, så blev det ju ingenting. Men nu tänker jag tjata.
   Smärtan i vänsterfoten försvann i går kväll och det är ju också mystiskt.
   Kram!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Hoppas att du har fått hjälp med dina fötter … Det låter inte alls bra .
  Krya på dig och KRAM !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.