Marja

Den långa resan.

Rofull lördag

IMG_20170204_181652

Ännu en gråmulen dag, men jag längtade ändå ner till sjön. En kort promenad blev det och en tur ut på isen där jag snurrade runt min egen axel och kände mig så där liten och ödmjuk mitt ute i det vita. I dag var det inte så många ute… var det månne vädret som inte lockade? Det var ganska mycket aktiviteter nere på stan och sport på TV:n också, som kanske lockade mer.

Sen skulle jag bjuda exet på middag och det blev lax i ugnen med citronsås och kokt potatis. Riktigt gott blev det. Till efterrätt gjorde jag en vanlig fruktsallad och jag hade köpt en frukt som jag inte ätit förut. En pitahaya eller drakfrukt.

IMG_20170203_182357

Jag fick faktiskt googla hur man skulle äta den. Jag skar den i två halvor och gröpte ur med en sked. Fruktköttet är mjukt och saftigt med en massa svarta frön och jag tyckte inte att det smakade någonting alls.

IMG_20170204_180623

Men det blev ju dekorativt. För övrigt hade jag bara banan, apelsin och jordgubbar i salladen, som vi åt med Oatly chokladglass.

Sen har det blivit en massa TV och soffhäng. Svenska mästerskapen i dans, melodifestivalen, halva dokumentären om Bob Marley och halva filmen om Monica Zetterlund. En rofull lördag, med andra ord.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken skön lördag med lite av varje som var avkopplande. En promenad ner till sjön är alltid extra avkopplande och det är så fint att följa årstiderna där.
    Önskar dig även en skön söndag.
    kram!

  2. Judy

    The lake looks nice even on a gray day. 🙂 Fruit salad is always tasty with only a few things. Dragon fruit is something I’ve heard of but never eaten. We are having ice cream and strawberries tonight. I guess summer is not the only time for ice cream. Enjoy your evening! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I love fruit salad and ice cream is tasty every day of the year.
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.