Marja

Den långa resan.

Inte ett skvatt

IMG_20170216_131610

Det är ganska mycket svart i mina fina tulpaner.

I dag har jag inte gjort ett skvatt. Inte ens varit utanför dörren. Bara gått ner och upp för trappan ett par gånger för att se om jag fått post.

Jag är trött och inte riktigt frisk än. Det där sista som hänger kvar av förkylningen känns väldigt envist. Klockan ett satt jag fortfarande i morgonrocken och funderade om jag överhuvudtaget skulle klä på mig. Bestämde i alla fall att skippa vattengympan i kväll.

Nu har jag dragit fram allt jag stoppat undan i översta byrålådan, sorterat i olika högar och så ska alla papper i sina pärmar etc. Jag var tvungen att göra det för jag hittade inte en teaterbiljett jag dragit ut från nätet. Och ja, den låg mitt i oredan.
Varför sparar man på så mycket? Vissa papper är ju bra att ha kvar en tid, men inte i åratal. Förr skulle man ju spara sina räkningar och kvitton i 10 år och jag vet att somliga gör det än, men allt finns ju i datorernas minnen nu för tiden. Vi har fortfarande mycket långt kvar till det papperslösa samhället.

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Anders

    Det här med det papperslösa samhället är en felhörning. PapperSSlösa-samhället ska det vara 😀 Det har aldrig varit så lätt som nu att skriva ut något på papper. Det var betydligt jobbigare på den ”manuella” tiden 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja visst är det så. Jag skriver ut ganska mycket, för jag tycker det är jobbigt att sitta och läsa på skärmen… De flesta faturor har jag på autogiro eller e-faktura och de skriver jag inte ut. 🙂

  2. Caanita

    När man känner sig trött och hängig efter en förkylning är det lätt att man hamnar i tillståndet att inte klä sig, inte bädda sängen (ska nog snart lägga mig igen osv). Men om man orkar kliva upp, duscha och klä på sig känner man sig genast piggare. Jag vet inte hur du känner, men för mig brukar det fungera.
    Sköt om dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Jag ser alltid till att duscha, tvätta håret och klä på mig, så jag känner mig fräsch. Har nog aldrig gått omkring i morgonrocken hela dagen… utom när jag legat på sjukhus förstås.
      Ha en skön helg! 🙂

  3. Ditte

    Bra att du vilar in den bättre formen och tar det lugnt. Fint att passa på och sortera papper för visst samlar man på sig. Jag har några pårmar där de som kommer sätts in men sedan jag skaffade mig en digital brevlåda har det minskat en del. Men mycket finns det i pärmarna som ändå ska utsorteras.
    Nu spar jag i tre år om det inte är saker som inhandlats till lägenheten eller bankaffärer.
    Önskar dig en piggare dag idag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har ju de flesta fakturor på autogiro eller e-faktura och litar på att de ligger någonstans i etern och skvalpar. Hur ofta behöver man dem egentligen? Bankpapper och deklarationer och sånt har jag i pärmar. Nu hade jag dessutom stoppat in hutt som mutt i lådan… ex när jag ’panikstädat’ innan jag ska få besök. 🙂
      Ha en skön helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.